Ciolacu, anunt despre facturile la energie electrica si gaze

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat ca pretul la energie se va mentine la nivelul actual, iar masurile in vigoare cu privire la facturile la energie electrica si gaze naturale vor fi prelungite dupa 1 aprilie.

„Facturile nu vor mai creste sub nicio forma, dimpotriva, fata de cele din noiembrie, decembrie si ianuarie vor scadea”, a anuntat Marcel Ciolacu la Palatul Parlamentului.

„In primul rand, pretul la energie ramane in continuare si vom vedea pe ce perioada, dar pe o perioada categoric mai lunga. (…) Actualele masuri vor ramane in vigoare. In functie de cum reglementeaza ANRE, timpul pe care il au necesar, vom vedea daca se va prelungi actuala ordonanta sau va veni un nou act legislativ. Toate aceste decizii vor fi comunicate de catre prim-ministru, cand va veni cu proiectul de ordonanta. Cel mai important este ca pretul va ramane acelasi, cu alte cuvinte facturile nu vor mai creste sub nicio forma, dimpotriva, fata de cele din noiembrie, decembrie si ianuarie vor scadea”, a spus Marcel Ciolacu.

Presedintele Social Democratilor a fost intrebat si daca unii ministri ar trebui sa isi dea demisia daca aceste masuri nu produc efecte, mai exact daca reducerea accizei la carburanti nu va duce la scaderea pretului motorinei si benzinei.

„Stim foarte bine ca toate cauzele la scumpiri au fost de la energie. Am vazut si noi o scumpire a barilului de petrol, dar speram, ca sa echilibram acest lucru s-a venit cu propunerea de reducere a accizei. Eu nu vorbesc de demisie aici, noi vorbim de problemele pe care le au romanii si sa stopam acest val de scumpiri. Din partea mea, poate sa demisioneze cine vrea, cand vrea. E treaba Guvernului”, a declarat Ciolacu, citat de Agerpres.

De asemenea, acesta a mentionat ca in sedinta coalitiei de guvernare au fost agreate mai multe masuri cu privire la cresterea preturilor, dar acestea vor fi comunicate de premier. El a precizat ca aceste masuri vor avea un impact bugetar „suportabil”.