Cine sunt cei 7 militari care si-au pierdut viata in accidentul aviatic de la Constanta.

O dubla tragedie a avut loc miercuri seara la Constanta! Un avion romanesc, MiG 21-Lancer, s-a prabusit langa localitatea Cogealac, din judetul Constanta. La scurt timp, un elicopter IAR-330 Puma a fost trimis in ajutor si s-a prabusit si acesta.

Cei sapte militari care se aflau la bordul elicopterului au murit miercuri seara in urma accidentului tragic. Informatia a fost confirmata de Ministerul Apararii Nationale.

„Nu este o seara buna! Din nefericire, cei 7 militari din echipa de salvare si-au pierdut viata. Este o stire pe care putem s-o confirmam chiar daca nu avem intreaga echipa ajunsa la fata locului, dar avem clar acest lucru.

Cautam inca pilotul. Nu stim inca care este starea lui. Speram ca il vom gasi catapultat si in viata, dar inca nu avem informatii despre asta. Pilotul MIG-ului nu este gasit inca. Echipa elicopterului s-a prabusit la aproape un kilometru de zona in care era prabusit MIG-ul.

Nu avem alte indicii despre prabusire decat ca din cauza vremii proaste si a starii MiG-ului. Excludem, in acest moment, nu avem nicio dovada, spatiul aerian este supravegheat si nu poate sa treaca nimic neobservat”, a declarat ministrul Apararii, Vasile Dincu, la Romania Tv.

Cine sunt cei sapte militari de la bordul elicopterului care si-au pierdut viata

Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, in varsta de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era casatorit si avea trei copii.Locotenent Patrascu Sorin, copilot, in varsta de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necasatorit.Maistrul militar Banu Gelu, angajat din anul 1993 in varsta de 53 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era casatorit si avea doi copii.Caporal Lates Catalin, operator cautare salvare, 29 de ani, angajat din 2021, casatorit si avea doi copii.Sergent Marinescu Ionut, personal de insotire medico-sanitar, 44 de ani, angajat din 2021, casatorit, un copil.Maistru militar cls I Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, casatorit, un copil.Maistru militar cls II Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005.

Elicopterul militar, tip IAR 330-Puma al Bazei 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu, decolase de urgenta in misiune de cautare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR. Elicopterul a pierdut legatura radio cu baza in jurul orei 20.44 si s-a prabusit in zona localitatii Gura Dobrogei, judetul Constanta, la aproximativ 11 km de aerodrom.