Chef Florin Dumitrescu rupe tacerea: De ce nu mananca ciorba la restaurant. Ce ingrediente folosesc, de fapt, bucatarii

Comandarea unei ciorbe la restaurant este un obicei raspandit, adesea motivat de lipsa timpului necesar pentru pregatirea acestui fel de mancare acasa. Cu toate acestea, chef-ul Florin Dumitrescu aduce o noua perspectiva asupra acestei practici comune, exprimandu-si dezacordul fata de acest obicei.

Chef-ul considera ca exista un motiv intemeiat pentru care comandarea ciorbei la restaurant nu este intotdeauna o optiune ideala si este pregatit sa impartaseasca aceasta perspectiva cu publicul sau.

Florin Dumitrescu a dezvaluit ca, de cele mai multe ori, se intampla ca unele restaurante sa minta cu privire la ingredientele pe care le folosesc. El a oferit ca exemplu ciorba, despre care spune ca majoritatea bucatarilor o condimenteaza cu vegeta, fara sa recunoasca acest lucru.

Publicitate

Explicand, chef-ul a mai adaugat ca bucatarii folosesc un truc specific pentru a nu se observa adaugarea acestui condiment.

„Eu nu mai mananc ciorbe in carciumi. Eu nu mai pot sa mananc ciorbe in carciumi. Am avut problema asta dupa ce am descoperit ca ma si mint. Eu ii intrebam daca au vegeta in farfurie si ospatarii spuneau ca nu. Dar m-a invatat un bucataras de prin Ardeal ca scoala de bucatari ii invata cum sa foloseasca vegeta fara sa se vada. Fac supa, baza, apoi o dau prin sita fina, fina si se pierd bucatelele alea.

Articolul continuă după reclame

Nu e intoleranta, nici alergie, e direct inflamatie. Nu doar monoglutamatul, ca daca ar fi monoglutamatul natural nu ar fi o problema. Bazele chimice pe care ei le folosesc acolo…

Treaba aia, un sfert de ora am de la prima lingura pana cand trebuie sa ajung la prima toaleta si stau acolo toata noaptea. E ingrozitor si am zis ca nu mai mananc ciorba in carciumi.”, a declarat Florin Dumitrescu in cadrul unui podcast, realitatea.net.

Experienta l-a invatat ca nu ar trebui niciodata sa comandam ce ne recomanda ospatarii, deoarece preparatele respective sunt adesea vechi si bucatarii doresc sa scape de ele, scrie Tabu.ro.

In schimb, Chef Dumitrescu recomanda sa alegem restaurantele care sunt mereu aglomerate.

„Am invatat-o inca din prima zi de carciuma. Nu lua niciodata ce iti recomanda ospatarul. Ma simt ca un magician din ala care dezvaluie trucuri. Nu e bine! (…) Exista acest astazi va recomand… coastele de porc. Dar de ce imi recomanzi tu mie coastele de porc astazi? Pai… sa scapam de ele, intelegi? Dar nu ca sunt ele gatite, dar e ultima zi a lor inainte de a expira, inainte de a incepe sa miroasa urat. Asta in carciumile care nu functioneaza, daca te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe pranz nu ai problema asta. Cel mai bun sfat este sa te duci sa mananci acolo unde e carciuma plina.”, a mai explicat Florin Dumitrescu.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.