Cele trei alimente care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Sfantul Andrei

Crestinii il sarbatoresc pe 30 noiembrie pe Sfantul Andrei, considerat ocrotitorul Romaniei. Ziua acestui sfant este legata de o sumedenie de superstitii.

Ce se mananca de Sfantul Andrei

Aceste alimente nu trebuie sa lipseasca de pe masa in ziua de Sfantul Andrei.

Usturoi

Usturoiul este un aliment de baza in ziua Sfantului Andrei. Acesta are o insemnatate aparte si se spune ca alunga spiritele rele si ii ajuta pe oameni sa se fereasca de vraji si blesteme in ziua Sfantului Andrei.

Publicitate

Astfel, toata lumea trebuie sa manance in ziua de Sfantul Andrei usturoi, iar acesta poate fi consumat atat crud, cat si integrat in diferite mancaruri. Pe langa semnificatia spirituala pe care o are, usturoiul este si un aliment care contribuie la sporirea sistemului imunitar si este foarte sanatos pentru intreg organismul nostru.

Peste

Sarbatoarea Sfantului Andrei se afla in Postul Craciunului. Astfel, credinciosii se abtin de la alimente care provin din origine animala. Printre acestea se numara si pestele. Ziua Sfantului Andrei este insa zi de sarbatoare, iar Biserica Ortodoxa Romana a stabilit ca in aceasta zi sfanta, credinciosii sa primeasca dezlegare la peste. Astfel, pestele este un aliment care nu trebuie sa lipseasca de pe masa tuturor in ziua Sfantului Andrei.

Boabe de porumb cu nuci si zahar

Aceasta mancare este un desert al copilariei si se mananca in ziua de Sfantul Andrei pentru a avea parte de un an prosper si pentru a fi ferit de alte boli si necazuri.

Femeile fierb boabe de porumb, care se amesteca cu nuci si zahar sau cu miere. Acestea se consuma dupa ce au fost impartite si la vecini.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.