Cea mai grava criza mondiala prevazuta dupa cel de-al doilea razboi mondial

ONU a prezis ca in 2021 lumea se va confrunta cu cea mai grava criza umanitara de dupa al doilea razboi mondial. Acest lucru a fost anuntat de directorul Programului Alimentar Mondial al ONU (PAM), David Beasley.

Anul 2021 va fi „literalmente dezastruos”

David Beasley a subliniat ca anul viitor va fi „literalmente dezastruos”. Acesta reamintit ca, in ultimii patru ani, numarul persoanelor aflate in pragul foametei a crescut de la 80 la 135 de milioane. Cu toate acestea, din cauza pandemiei COVID-19, 270 de milioane de oameni sufera deja din cauza foametei. In acest sens, un purtator de cuvant al PAM a sugerat ca 2021 va fi „si mai dezastruos”.

In opinia sa, omenirea va putea depasi criza umanitara daca ONU aduna suficienti bani pentru a o combate. „Anul viitor nu vom putea finanta totul. Deci, trebuie sa acordam prioritate problemelor legate de destabilizare, foamete si migratie ”, a spus Beazley.

Publicitate

Lumea se afla in pragul celei mai mari crize alimentare

In iunie 2020, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a anuntat ca lumea se afla in pragul celei mai mari crize alimentare din ultimii 50 de ani. El a cerut guvernelor din intreaga lume sa ia masuri urgente pentru a preveni efectele nocive ale pandemiei de coronavirus si pentru a asigura securitatea alimentara.

David Muldrow Beasley (n. 26 februarie 1957) este un politician american si director executiv al Programului Alimentar Mondial al Natiunilor Unite. Beasley, membru al Partidului Republican , a ocupat un mandat ca cel de – al 113 – lea guvernator al Carolinei de Sud din 1995 pana in 1999. El a fost invins de democratul Jim Hodges la alegerile din 1998.

Secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite , António Guterres, l-au numit pe Beasley in functie in martie 2017.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.