Ce tinuta a avut Carmen Iohannis la dineul de gala oferit de regele Spaniei la Summitul NATO

Klaus Iohannis impreuna cu sotia sa, Carmen Iohannis se afla la summit-ul NATO de la Madrid. Cei doi au mers la dineul oferit de Letizia si Felipe ai Spaniei.

Iata pentru ce tinuta a optat Prima Doamna a Romaniei.

Cum s-a imbracat Carmen Iohannis la dineul oferit de regele Spaniei.

Publicitate

Carmen Iohannis si Klaus Iohannis se afla la Madrid, unde NATO va face cele mai importante schimbari de dupa Razboiul Rece. Analistii il numesc un „summit rascruce” in istoria de 73 de ani a Aliantei Nord-Atlantice.

Dineul presupune ca invitatii sa isi faca aparitia in tinute elegante.

Carmen Iohannis, prefera tinutele in culori vii, iar rochiile sau fustele pe care le poarta nu ii acopera genunchii.

Carmen Iohannis  a ales sa imbrace o tinuta in stilul caracteristic, o rochie colorata, roz, cu aspect lucios, deasupra genunchilor, in contrast cu rochia neagra, monocroma si lunga, a Reginei Letizia a Spaniei.

In picioare, Carmen Iohannis a purtat sandale nude descoperite, cu bareta, in timp ce sotia Regelui Felipe al VI-lea a purtat pantofi negri cu toc inalt. Dintre cele doua, Carmen Iohannis s-ar indeparta astfel intr-o oarecare masura de ceea ce inseamna eticheta la un dineu oficial.

Summitul NATO de la Madrid este unul istoric

Jens Stoltenberg, secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, a facut unele declaratii in cadrul summit-ului NATO de la Madrid:

„Este in interesul nostru sa sprijinim Ucraina. Lumea noastra, a aliatilor din NATO, ar fi mult mai nesigura si instabila daca Putin castiga acest razboi. Partenerii europeni si americani din NATO platesc un pret, nu are sens s-o negam, dar acest pret ar fi mult mai mare daca Putin scapa nepedepsit pentru folosirea fortei impotriva unui stat independent”.

„Este primul summit NATO organizat intr-o Europa insangerata de razboi”, a spus Javier Solana, fost secretar general al NATO.

Summitul de la Madrid este catalogat ca fiind unul istoric pentru ca aici se va rescrie conceputul strategic, documentul care sta la temelia functionarii aliantei. Desi initial era formulat mai vag, din negocieri a rezultat ca Rusia trebuie definita ca o amenintare directa asupra securitatii transatlantice.

In acelasi document se va recunoaste pentru prima data importanta Marii Negre, iar statele aliate se vor obliga sa aiba planuri de aparare regionale in locul celor nationale, a precizat Pro TV.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.