Ce se da de pomana de Sfintii Mihail si Gavriil. Toti credinciosii trebuie sa faca asta pe 8 noiembrie

Sfintii Mihail si Gavriil se praznuiesc pe 8 noiembrie. Credinciosii dau de pomana celor nevoieasi pentru a aduce alinare sufletelor celor adormiti.

Ce se da de pomana de Sf Mihail si Gavriil

Se spune ca de Sf Mihail si Gavriil este bine sa aprinzi o lumanare pentru a avea parte de lumina pe lumea cealalta. In acelasi timp este bine sa dai de pomana pentru sufletele celor adormiti, mai ales daca in aceasta zi iti serbezi onomastica.

Batranii spun ca este bine ca de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil sa dai ceva de pomana.

Publicitate

Cu aceasta ocazie se fac pomeniri si praznice pentru cei morti, iar in biserici, fiecare crestin aprinde cate o lumanare pentru a avea astfel asigurata lumina de veci, calauzitoare pe lumea cealalta. Se obisnuieste ca in ziua de Sfantul Mihail si Gavriil, sau in ajunul sarbatorii, sa se imparta pomana pentru sufletele mortilor coliva, colaci si vin, ofrande cunoscute in credinta populara ca „Mosii de Arhangheli”.

Articolul continuă după reclame

In biserici, fiecare crestin aprinde cate o lumanare pentru sufletul sau pe lumea cealalta. Lumanarile care se aprind la biserica in ziua de 8 noiembrie sunt considerate a fi adevarate talismane norocoase. Aceste lumanari “tin de lumina” in lumea de dincolo.

Unele persoane pomenesc sufletele adormite care poarta numele Sfintilor Mihail si Gavril. Acestia aduc la biserica, pe langa cele de mai sus, coliva si colaci.

Rugaciune scurta catre Sfintii Mihail si Gavril

„Sfintilor Arhangheli, care fara de trup slujiti Ziditorului lumii cu credinta si tarie, rugati-va pentru noi si cereti de la Domnul Dumnezeul nostru puterea sa stam in fata vrajmasilor neclintiti si nebiruiti, in numele adevaratei credinte a Adevaratului nostru imparat ceresc.

Cu sabie de foc distrugeti pe cei rai care niciodata nu precupetesc a ne vatama trupul si sufletul nostru, care ne urgisesc in numele Satanei, intunecatul stapan al lumii celei de jos. Si faceti ca lumina Dumnezeiasca sa se reverse asupra noastra si sa ne lumineze calea si sufletul si acum si-n vecii vecilor, de-a pururea. Amin!”

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.