Calendar ortodox 6 iulie 2024. Este praznuit Sfantul inzestrat de Dumnezeu cu darul vindecarii bolnavilor si al invierii mortilor

Pe 6 iulie, Biserica Ortodoxa il sarbatoreste pe Sfantul Sisoe cel Mare, un om care si-a dedicat viata lui Hristos, fiind binecuvantat cu darul de a vindeca bolnavii, de a alunga spiritele rele si chiar de a invia mortii.

Calendar ortodox 6 iulie 2024. Cine a fost Sfantul Sisoe cel Mare

Sfantul Sisoe cel Mare, cunoscut pentru asceza sa extrema si puterile sale miraculoase, a fost unul dintre discipolii de seama ai Sfantului Antonie cel Mare. Traditia crestin-ortodoxa consemneaza ca Sfantul Sisoe a primit de la Dumnezeu darul vindecarii, al exorcizarii si al invierii mortilor.

Acesta a petrecut 72 de ani in asceza riguroasa in desertul Egiptului, renuntand adesea la hrana pentru perioade lungi. Intr-o zi, un tata disperat, al carui fiu era grav bolnav, a plecat spre chilia Sfantului Sisoe pentru a cere binecuvantare. Pe drum, insa, copilul a murit. Cu toate acestea, barbatul nu a renuntat si si-a continuat drumul, conform crestinortodox.ro.

Publicitate

Ajuns la chilia Sfantului Sisoe, tatal a ingenuncheat cu fiul sau mort in brate, cerand binecuvantare. Fara sa stie ca baiatul era decedat, Sfantul i-a spus simplu:

Articolul continuă după reclame

– Ridica-te si iesi afara!

Spre uimirea tuturor, copilul s-a ridicat si a iesit din chilia Sfantului, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Emotionat, tatal i-a povestit apoi batranului Sisoe despre minunea ce tocmai avusese loc. Sfantul i-a cerut sa pastreze tacerea despre aceasta intamplare pana la moartea sa. Sfantul Sisoe cel Mare a trecut la cele vesnice in anul 429.

Calendar ortodox 6 iulie 2024. Rugaciune pentru vindecare grabnica

Locuitor al pustiei si inger in trup, facator de minuni te-ai aratat, purtatorule de Dumnezeu, parinte Sisoe; prin post, priveghere si rugaciune, ai primit daruri ceresti, vindecand pe cei bolnavi si sufletele celor ce vin la tine cu credinta. Slava Celui ce ti-a dat tie putere; slava Celui ce te-a incununat; Slava Celui ce lucreaza prin tine pentru toate tamaduirile.

Prin rugaciunile tale, parinte, invie-ma pe mine, cel care sunt omorat de patimi, caci tu stai acum cu indrazneala in fata Vietii.

Primind in inima ta raza nemateriala, ai urmat cu dragoste pe Cel ce te-a chemat, Sfinte Sisoe, parinte.

Prin rugaciunile tale de toata noaptea si cu privegherea de toata ziua, ti-ai curatit sufletul, facandu-l locuinta a Treimii, cuvioase.

Din faptele mele nu este mantuire, caci, umbland pe calea cea gresita, m-am umplut de intuneric. Dar tu, care ne-ai rasarit Lumina cea din Lumina, lumineaza-ma si mantuieste-ma si nu ma trece cu vederea pe mine, cel ce pier cumplit. Amin!

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.