Calendar ortodox 22 aprilie 2023. Ce sfant este praznuit in SAMBATA LUMINATA

Calendar ortodox 22 aprilie 2023. In acest an, in Sambata Luminata este praznuit Sfantul Cuvios Teodor Sicheotul, despre care se spune ca este vindecator al bolilor.

Acest Sfant este cunoscut pentru minunile pe care le-a savarsit de-a lungul vietii. Gratie credintei sale nestavilite, Sfantului Cuvios Teodor Sicheotul i s-au aratat Maica Domnului si Sfantul Gheorghe, care l-au invatat cum sa se fereasca de cursele celui rau.

Sfantul zilei in Calendarul ortodox din 22 aprilie 2023

Biserica Ortodoxa il cinsteste in aceasta zi pe Sfantul Cuvios Teodor Sicheotul, cunoscut ca un vindecator al bolilor. Cei care sufera de dureri trupesti, si se confrunta cu tot felul de boli, este bine sa aprinda o lumanare si sa se roage acestui Sfant care este sarbatorit pe 22 aprilie.

Publicitate

Troparul Sfantului Ierarh Teodor Sicheotul

Glasul 2

Cunoscut fiind din scutece sfintit si aratandu-te plin de haruri, ai luminat lumea cu minunile si multimile demonilor ai alungat, lucratorule de sfintenie, Parinte Ierarhe Teodor. Pentru aceasta roaga-te Domnului pentru noi.

Condacul Sfantului Ierarh Teodor Sicheotul

Glasul 3

Fecioara astazi… Ca pe unul ce prin faptele cele bune te-ai suit ca intr-un car de foc, purtatorule de Dumnezeu, ai alergat catre Locasurile cele Ceresti si ca un inger vietuind, impreuna cu oamenii, ca un om, dantuiesti impreuna cu ingerii. Pentru aceasta te-ai si aratat vas Dumnezeiesc al minunilor, Preacuvioase Parinte Teodor.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.