Calendar Ortodox 17 ianuarie 2024. Este praznuit Sfantul care ii scapa pe credinciosi de farmece si blesteme. Ce trebuie sa faci in aceasta zi pentru spor si sanatate

Calendar Ortodox 17 ianuarie 2024. In aceasta zi este praznuit Sfantul Antonie cel Mare. Acesta este considerat sfantul care ii scapa pe credinciosi de farmece si blesteme.

Calendar Ortodox, 17 ianuarie 2024. Sfantul Antonie cel Mare

Ziua in care este sarbatorit Sfantul Antonie cel Mare este una cu cruce neagra in Calendarul Ortodox.

Acest mare  sfant este cel care ii ajuta pe credinciosii sa scape de blesteme si de farmece, iar pe fetele nemaritate le ajuta sa-si intalneasca sufletul pereche.

Publicitate

Mai mult decat atat, se spune despre acest sfant ca era cel ce tamaduia bolnavii si ii vindeca pe cei care erau demonizati.

Sfantul Antonie cel Mare – traditii si obiceiuri

Ce este bine sa faci de Sfantul Antonie cel Mare pentru spor si sanatate

De Sfantul Antonie cel Mare nu se mananca dulce;

Nu se spala haine si nu se calca;

Pentru spor si sanatate, este bine sa se faca pachete si sa se ofere oamenilor nevoiasi.

Articolul continuă după reclame

Rugaciunea pe care e bine sa o rostesti in aceasta zi sfanta

De Santul Antonie cel Mare este bine sa rostesti o rugaciune extrem de puternica care te va ajuta sa scapi de farmece si blesteme.

„Bunule Parinte Antonie, cel ce durerile si pacatele noastre le cunosti, nu trece cu vederea glasurile de rugaciune ale celor ce alearga la mijlocirea Ta si nu te uita la nevrednicia celor ce Te roaga, ci la slava si mila lui Dumnezeu, pe care Tu L-ai marturisit si spre care se indreapta rugaciunea ce Ti-o aducem.

O, slavite facator de minuni, parintele saracilor, ocrotitorul vaduvelor, sprijinitorul orfanilor, vino cu obisnuita Ta indurare in ajutorul nostru prin rugaciunile Tale catre Dumnezeu, ca sa fim mangaiati in nevoi, ca sa fim aparati de primejdii, de ispite si de pacate.

Tu, cel ce ai facut din pustiul Egiptului loc de preaslavire a Marelui Dumnezeu si a Mantuitorului, fa si din pustiul sufletului nostru, ars de necredinta si ros de patimi, loc placut Tie, in care sa se salasluiasca virtutea, prin Tine sa se mareasca numele Tau cel sfant, al Tatalui, al Fiului si al Sfantului Duh. Amin!”.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.