Calendar ortodox 11 noiembrie 2022. Biserica Ortodoxa il pomeneste pe Sfantul Mare Mucenic Mina. Cum alungi relele

Sfantul Mina este praznuit de ortodocsi pe 11 noiembrie, iar romano-catolicii il serbeaza pe 24 noiembrie. Este sfantul care ii ocroteste pe pagubiti, se arata grabnic ajutator celor nedreptatiti in procese si celor ce au pierdut ceva sau au fost inselati. Mii de oameni, fiecare cu durerea pierderii a ceva, sunt prezenti indeosebi pe 11 noiembrie, la Biserica „Sfantul Mina” din Bucuresti, cu credinta ca vor recapata ce-au pierdut daca se roaga la moastele mucenicului Mina.

Cum alungi relele pe 11 noiembrie

Cei care roaga la sfintele moaste rostesc o rugaciune speciala si, se spune, primesc ajutorul dorit.

Rugaciune catre Sfantul Mare Mucenic Mina:

„Preasfinte si intru tot laudat Mare Mucenic Mina, de minuni facatorule, primeste aceasta rugaciune de la mine, nevrednicul robul tau, caci catre tine, ca la un adevarat izvor de tamaduiri si grabnic folositor cu lacrimi fierbinti ma rog tie.

Publicitate

Vezi, sfinte, paguba mea, vezi saracia si ticalosia mea, vezi bubele si ranile trupului si sufletului meu! Ma rog tie, Sfinte Mina, grabeste-te a ma ajuta cu neincetatele si sfintele tale rugaciuni. Ia aminte la suspinele mele si nu ma trece cu vederea, ca stiu, Sfinte al lui Dumnezeu, ca ai patimit munci grele si chinuri infricosatoare pentru dragostea lui Hristos, dar prin acele suferinte astazi vietuiesti luminat si ai aflat dar de Dumnezeu.

Fiindca ne-am incredintat ca si dupa mutarea ta din viata aceasta trecatoare, cine a nazuit la sfanta biserica ta si cu credinta ti s-a rugat nu a ramas neajutat. Ca cine te-a chemat pe tine intru ajutor si nu l-ai auzit? Sau cine te-a chemat pe tine, de minuni facatorule, si tu l-ai trecut cu vederea? Sau cui, in pagube fiind si alergand spre ajutorul tau, nu i-ai descoperit paguba lui?

Minunile si ajutorul tau m-au facut si pe mine sa alerg la ajutorul tau, sa cred ca la orice facere de bine esti gata ajutator si grabnic folositor. Si eu acum, fiind scarbit si in paguba, alerg catre tine cu credinta si cu lacrimi, ingenunchind, ma rog tie, Sfinte si Mare Mucenic Mina, ca sa te rogi lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, pentru mine pagubasul si scarbitul, celui ce n-a trecut cu vederea rugaciunea ta cea muceniceasca, ci te-a ascultatsi te-a intarit si te-a primit in cerestile lacasuri.

Roaga-te ca sa fiu si eu ajutat si miluit pentru rugaciunile tale, si din pagube si necazuri izbavit, ca sa laud si bine sa cuvantez si sa slavesc intru tot laudatul si preaputernicul nume al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.”

 

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.