BREAKING: Luptele izbucnesc in al doilea oras ca marime al Ucrainei

Lupte de strada au izbucnit in centrul orasului Harkov, cand trupele ruse au patruns in al doilea oras ca marime al Ucrainei, Oleh Synehubov, a declarat duminica seful Administratiei Regionale de Stat Harkiv.

Synehubov i-a indemnat pe locuitorii orasului din est sa stea in adaposturi si sa nu calatoreasca nicaieri. Vehicule rusesti au intrat duminica in orasul Harkov, a spus el, potrivit CNN.

„Vehiculele inamicului rus au avansat in orasul Harkov. Inclusiv partea centrala a orasului. Atentie! Nu parasiti adaposturile voastre!” a spus Guvernatorul Synyehubov duminica intr-o postare pe Facebook .

„Fortele armate ale Ucrainei elimina inamicul. Civililor li se cere sa nu iasa in strada”.

Harkov, cu o populatie de aproximativ 1,4 milioane de oameni, se afla la mai putin de 20 de mile (32 de kilometri) sud de granita cu Rusia si a fost atacat de fortele ruse la scurt timp dupa ce invazia a inceput joi.

Fortele ucrainene au reusit sa descurajeze trupele ruse sa intre in oras in ultimele trei zile, dar Synehubov a spus ca acest lucru s-a schimbat acum, luptele avand loc in inima orasului.