BREAKING: Luptele izbucnesc in al doilea oras ca marime al Ucrainei

Lupte de strada au izbucnit in centrul orasului Harkov, cand trupele ruse au patruns in al doilea oras ca marime al Ucrainei, Oleh Synehubov, a declarat duminica seful Administratiei Regionale de Stat Harkiv.

Synehubov i-a indemnat pe locuitorii orasului din est sa stea in adaposturi si sa nu calatoreasca nicaieri. Vehicule rusesti au intrat duminica in orasul Harkov, a spus el, potrivit CNN.

Articolul continuă după reclame

„Vehiculele inamicului rus au avansat in orasul Harkov. Inclusiv partea centrala a orasului. Atentie! Nu parasiti adaposturile voastre!” a spus Guvernatorul Synyehubov duminica intr-o postare pe Facebook .

Publicitate

„Fortele armate ale Ucrainei elimina inamicul. Civililor li se cere sa nu iasa in strada”.

Harkov, cu o populatie de aproximativ 1,4 milioane de oameni, se afla la mai putin de 20 de mile (32 de kilometri) sud de granita cu Rusia si a fost atacat de fortele ruse la scurt timp dupa ce invazia a inceput joi.

Fortele ucrainene au reusit sa descurajeze trupele ruse sa intre in oras in ultimele trei zile, dar Synehubov a spus ca acest lucru s-a schimbat acum, luptele avand loc in inima orasului.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.