Boris Johnson a demisionat. Reactia incredibila a Kremlinului

Boris Johnson si-a anuntat joi demisia din functia de sef al Partidului Conservator, ceea ce atrage automat si pierderea fotoliului de prim-ministru. El a spus insa ca ramane in functia de premier pana la alegerea unui nou sef al partidului. O serie de lideri conservatori exclud varianta ca el sa ramana premier, spunand ca demisia lui Boris Johnson din fruntea guvernului ar trebui sa devina operationala astazi, iar cabinetul sa fie condus de alt prim-ministru interimar.

Boris Johnson a demisionat.

„Am convenit cu Sir Graham Brady, liderul grupului nostru parlamentar, ca procesul de alegere a unui nou presedinte incepe acum, iar calendarul va fi anuntat saptamana viitoare. Astazi am numit un Cabinet care sa guverneze, la fel cum voi face si eu, pana la alegerea unui nou lider”, a declarat Boris Johnson.

„Vreau sa va spun ca sunt trist ca renunt la cel mai bun bun job din lume”, a declarat Boris Johnson in fata jurnalistilor.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat, joi, situatia politica de la Londra si demisia premierului Boris Johnson. Intrebat despre demisia fortata a lui Johnson de la conducerea guvernului britanic, Peskov a spus: „El nu ne place pe noi si nici noua nu ne place de el”.

Peskov a facut afirmatia in cadrul unei conferinte de presa telefonica. El a spus ca anuntul plecarii din functie a lui Boris Johnson nu este important sau de interes pentru Kremlin.

„El nu ne place pe noi, si nici noua nu ne place de el”, a spus Peskov, conform Reuters.

Boris Johnson a fost unul dintre cei mai intransigenti lideri occidentali fata de Rusia agresoare si unul dintre cei mai dispusi sa ajute Ucraina in fata invadatorilor.

Marea Britanie este, de asemenea, una dintre tarile care au donat cei mai multi bani si armament Ucrainei dupa inceputul invaziei, in 24 februarie.