Unul dintre principalii colaboratori ai vloggerului George Buhnici este BCR. Buhnici a promovat in ultimele luni aplicatia de banking inteligent George by BCR atat in cadrul podcastului, cat si pe contul sau de Instagram. Cel mai recent, banca a fost sponsorul episodului din 15 mai, in care invitat a fost profesorul Dumitru Bortun.
Derapajul lui Buhnici a fost taxat de BCR, care a facut urmatorul anunt:
„Salutare tuturor!
La BCR lucram cu multi influenceri. Plecam de la premisa ca putem fi parteneri de proiecte si de valori. Dar am vrea sa fim foarte clari: ne disociem ferm de sexism si discriminare, indiferent de forma – nuante, aluzii sau interpretari. Avem, de asemenea, asteptari ferme de limbaj, de atitudine si de constientizare a greselii cand exista derapaje:
Publicitate
– Credem ca, desi sanatatea primeaza, nimeni nu trebuie judecat, cu atat mai putin facut de rusine pentru cum arata. Dimpotriva, educatia in acest sens este necesara cu blandete, intelegere, incluziv;
– Credem ca limbajul public, cu atat mai mult al unor lideri de opinie, trebuie sa evite orice nuanta despre sexism si obiectificare sexuala la adresa oricarei persoane;
– Si credem ca, in ceea ce priveste tinerele si tinerii din Romania, este necesar sa evitam sexualizarea la varste fragede, cu atat mai mult cu cat Romania ocupa un neonorant loc in ceea ce priveste sarcinile si avorturile in randul tinerelor minore.
Credem ca cel mai util si corect demers in acest moment este ca subiectul preventiei discriminarii si cel al drepturilor femeilor sa fie adresat in mod direct si responsabil printr-o dezbatere la nivel public cu potential educational relevant. Ne dorim ca acest dialog deschis sa fie sustinut de actiuni concrete, cu impact real, in misiunea organizatiilor pentru apararea drepturilor femeilor.
Noi vom sustine aceste actiuni, vom facilita discutiile cu partile relevante (influenceri, jurnalisti, societate civila etc) si vom continua / construi parteneriate doar cu cei care impartasesc aceleasi valori.
Este adevarat ca oricine poate gresi, dar la fel de adevarat este ca, in orice greseala, cu totii putem realiza impactul, exprima scuze si remuscari sincere, dar mai ales gasi o cale de a repara si a construi mai bine: intelegere, valori, dialog.
In cele din urma, credem ca solutia sta in educatie, pentru care toti trebuie sa punem umarul, inclusiv cei care gresesc. Altfel, vom ramane in transeele noastre, mai dezbinati, mai lipsiti de intelegere si de acel impreuna de care este nevoie ca sa construim o “tara ca afara”.”