Atentat cu bomba la Istanbul in urma cu putin timp

Atentat cu bomba la Istanbul. O explozie produsa pe emblematica artera Istiklal din cel mai mare oras turc, Istanbul, s-ar fi soldat cu mai multi raniti. Nu este clar daca exista victime. O explozie a lovit duminica centrul Istanbulului, facand cel putin 11 raniti, potrivit primarului orasului Istanbul, Ekrem Imamoglu.

„Este esential sa ajutam politia noastra si echipele de sanatate in ceea ce priveste explozia de pe strada Istiklal si sa evitam postarile care pot provoca teama si panica”, a scris Imamoglu pe Twitter.

Guvernatorul provinciei Istanbul, Ali Yerlikaya, a declarat pe Twitter ca „Exista victime si raniti”.

Publicitate

Videoclipurile partajate pe retelele de socializare au aratat mai multe persoane la pamant in mijlocul pagubelor provocate de explozie.

Imaginile au aratat ambulanta si politia sosind la fata locului.

Rapoartele presei turce au indicat ca explozia a avut loc la ora locala 16:20 (1330 GMT). O inregistrare video postata online, realizata in momentul exploziei, a aratat o minge de foc care a coplesit strada aglomerata, in timp ce pietonii se plimbau inainte de a se intoarce brusc, multi dintre ei fugind speriati.

Pe retelele de socializare, utilizatorii au spus ca strada Istiklal, chiar langa Piata Taksim, a fost izolata, in timp ce magazinele au fost inchise. Strada Istiklal trece prin cartierul central Beyoglu, unde locuiesc multi rezidenti straini si care este frecventat de turisti.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.