Armata rusa avertizeaza cu privire la atacurile asupra instalatiilor din Kiev

Armata rusa a anuntat marti ca va efectua lovituri impotriva facilitatilor din Kiev, avertizand civilii care locuiesc in apropierea zonelor sa plece.

Rusii vor viza Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) si al 72-lea Centru Principal pentru Informatii si Operatiuni Psihologice (PSO) de la Kiev, a anuntat marti ministerul rus al Apararii intr-o declaratie prin intermediul agentiei de stiri de stat ruse TASS.

„Pentru a suprima atacurile informationale impotriva Rusiei, facilitatile tehnologice ale SBU si cel de-al 72-lea centru principal al PSO din Kiev vor fi lovite cu arme de inalta precizie”, se arata in comunicat, potrivit TASS. „Facem apel la cetatenii ucraineni atrasi de nationalistii ucraineni sa nu faca provocari impotriva Rusiei, precum si locuitorii Kievului care locuiesc in apropierea nodurilor releu sa isi paraseasca locuintele”.

Publicitate

Vorbind despre „nodurile releu”, Clarissa Ward de la CNN a spus, „intelegem ca inseamna turnuri de comunicatii, antene mari. ”.

„Nu este o surpriza ca oamenii de aici s-au pregatit pentru o crestere a atacului rusesc. Pana acum, majoritatea atacurilor au vizat cu adevarat periferia orasului. Dar acum se pare ca lucrurile se vor muta in centrul capitalei, asa cum se temeau multi”, a spus Ward.

Mai multe detalii: Un masiv convoi militar rusesc lung de 40 de mile – format din vehicule blindate, tancuri, artilerie remorcata si alte vehicule logistice – a ajuns la periferia capitalei Ucrainei, Kiev, potrivit imaginilor din satelit de la Maxar Technologies.

Rusia a sustinut in repetate randuri ca nu loveste infrastructura civila din Ucraina. Insa videoclipurile de pe retelele de socializare, fotografiile si imaginile din satelit analizate si geolocalizate de CNN confirma ca in mai multe randuri zone dens populate au fost lovite de fortele ruse.

In ultimele doua zile, loviturile accelerate asupra celui de-al doilea oras ca marime, Harkov, care au lovit civili, sugereaza ca Rusia se indreapta catre o campanie de bombardare mult mai putin retinuta, in contrast cu atacurile sale anterioare, care s-au concentrat mai mult asupra tintelor militare.

ONU spune ca cel putin 102 civili au fost ucisi in toata tara si 304 au fost raniti, desi aceste cifre sunt probabil sa subestimeze numarul real.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.