ANM a facut anuntul. Un nor de praf saharian va ajunge peste Romania

ANM a emis un comunicat cu privire la norul de praf saharian ce va traversa zona Romaniei.

„Comunicat cu privire la transportul de praf saharian in zona Romaniei

In perioada 30 martie – 01 aprilie circulatia aerului se va face din sector preponderent sud-vestic si sudic, iar spre final vestic, astfel ca va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical, incarcata cu particule de praf cu origine sahariana, indeosebi catre sudul si sud-estul Europei, inclusiv in zona tarii noastre. Concentratiile particulelor de praf ce urmeaza sa ajunga deasupra Romaniei vor fi mai reduse in comparatie cu cele din sudul Peninsulei Italice si al Peninsulei Balcanice.

Publicitate

Depunerile de praf vor putea fi observate in zonele si intervalele cu ploaie, incepand de joi (31 martie) in vestul, centrul si nordul tarii, apoi, pe arii restranse si in rest”, se arata in comunicat.

Analiza cu privire la concentratiile de monoxid de carbon in zona Romaniei in perioada 30 martie – 01 aprilie 2022

„Datele furnizate de CAMS (Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus) arata ca in urmatoarele zile, deasupra Romaniei, concentratiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate.
Totodata, avand in vedere simularile modelelor numerice rulate in cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie, la nivelul Romaniei, miercuri circulatia aerului se va realiza predominant dinspre sud- vest- vest spre nord-est- est, iar joi si vineri predominant dinspre sud- sud-vest spre nord- nord-est.

Vantul va avea intensificari temporare la munte si local in restul teritoriului, cu precadere in regiunile sud-estice.

Incepand din aceasta noapte se vor semnala precipitatii, la inceput in vestul, centrul si nordul tarii, precum si la munte, apoi pe arii restranse si in rest.”

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.