Alerta METEO! Romania, lovita de furtuni, grindina si ploi abundente. Zonele vizate de fenomene extreme

Alerta METEO!  Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis cod galben si portocaliu de furtuni, grindina si ploi torentiale.

AVERTIZARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica temporar accentuata

Publicitate

Interval de valabilitate: 15 septembrie, ora 14:00 – 16 septembrie, ora 21:00

Zone afectate: conform textului si hartii

In intervalul mentionat, in vestul, centrul si nord-vestul tarii, precum si in zonele de munte vor fi perioade cu averse torentiale, descarcari electrice, intensificari ale vantului si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25…30 l/mp si izolat 40 l/mp.

Nota: Perioade cu manifestari de instabilitate atmosferica si ploi abundente vor fi in zilele urmatoare in cea mai mare parte a tarii, dar cu precadere in regiunile intracarpatice.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 15 septembrie ora 17:00 – 16 septembrie, ora 12:00

Articolul continuă după reclame

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica accentuata, ploi abundente

Zone afectate: conform textului si hartii

Local in Banat, Crisana, vestul Transilvaniei si nordul Carpatilor Orientali vor fi perioade cu averse torentiale, vijelii puternice, frecvente descarcari electrice si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa de peste 40…60 l/mp si izolat 70 l/mp.

COD GALBEN

Fenomene vizate: intensificari ale vantului

Interval de valabilitate 15 septembrie, ora 10:00 – 15 septembrie, ora 22:00

Zone afectate: conform textului si hartii

Vantul va avea intensificari sustinute la munte, indeosebi pe creste, unde rafalele vor depasi 80…100 km/h si temporar in sudul si estul Transilvaniei cu viteze in general de 55…65 km/h.
Nota: Local si temporar, intensificari ale vantului se vor semnala si in regiunile sud-estice.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.