Alerta METEO! Romania, lovita de fenomene meteo extreme. Zonele vizate

Alerta METEO! Directoul ANM a anuntat, la Antena 3, ca Romania va fi lovita de fenomene meteo extreme. Potrivit Elenei Mateescu, vor urma zile cu furtuni violente si nopti cu temperaturi tropicale.

Iata care sunt zonele vizate.

„Pana sa vorbim de fenomenele de instabilitate atmosferica accentuata care vor fi de interes si in urmatoarea perioada, in special, in zona montana, dar si in centru-estul, in sudul tarii la nivel local, vorbim de persistenta valului de caldura.

Azi si pana joi ramane in vigoare avertizarea meteorologica de cod galben ce vizeaza valul de caldura si persistenta lui in jumatatea de sud-vest, apoi in extindere in cea mai mare parte a tarii, maximele fiind cuprinse in general intre 33-37 de grade, in special in partea de vest si sud.

Maine vorbim de codul portocaliu ce vizeaza zona Banatului, Crisana, Oltenia, local Muntenia, vestul Transilvaniei si al Maramuresului, avand in vedere intensificare a valului de caldura, cu maxime intre 37-40 minime care nu vor cobori sub 20-22 de grade si, prin urmare, disconfortul termic fiind unul accentuat.

Din pacate, vestile privind precipitatiile care sa compenseze nevoia de apa nu sunt bune din aceasta perspectiva, luand in considerare semnalul in ceea ce priveste deficitul accentuat si in urmatoarea perioada de timp si pe parcursul acestei saptamani si asa cum arata si estimarile si cel putin in prima jumatate a lunii august”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM.