Alerta METEO. ANM anunta COD ROSU si PORTOCALIU

Alerta METEO. ANM  a emis mai multe coduri de vreme severa. Meteorologii anunta ca vremea se schimba radical.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 17 ianuarie, ora 11 – 19 ianuarie, ora 18

Fenomene vizate: intensificari sustinute ale vantului, cantitati importante de apa in zona montana

Publicitate

La munte, in Banat, Crisana, Maramures, Dobrogea si in nord-vestul Transilvaniei, vantul va avea intensificari cu viteze in general de 55…75 km/h.
In zona montana se vor acumula cantitati de precipitatii in general de 25…40 l/mp. Acestea vor fi sub forma de ploaie, iar la altitudini de peste 1500 m mixte.

Nota: Temporar va ploua si in restul teritoriului, in special in jumatatea de vest, unde se vor acumula cantitati de apa ce vor depasi local 20…25 l/mp.

Din seara zilei de miercuri (18 ianuarie), la inceput in regiunile vestice, apoi treptat si in zonele de munte, vantul va slabi in intensitate.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 17 ianuarie, ora 22 – 18 ianuarie, ora 14

Fenomene vizate: intensificari puternice ale vantului, cantitati insemnate de precipitatii

La altitudini de peste 1800 m in Muntii Apuseni si nordul Carpatilor Orientali va fi viscol puternic (rafale de peste 100…110 km/h), in timp ce la altitudini intre 1500 m si 1800 m in Carpatii Meridionali vor fi intensificari puternice ale vantului (rafale de peste 100…110 km/h) si precipitatii mixte.

Se vor acumula cantitati insemnate de precipitatii, de 30…50 l/mp si izolat de peste 60…70 l/mp.

Nota: Vantul va continua sa prezinte intensificari puternice pana in seara zilei de miercuri (18 ianuarie).

COD ROSU

Interval de valabilitate: 17 ianuarie, ora 22 – 18 ianuarie, ora 14

Fenomene vizate: viscol puternic

La altitudini de peste 1800 m in Carpatii Meridionali, va fi viscol puternic, cu rafale ale vantului de peste 120…140 km/h, iar vizibilitatea va fi redusa spre zero.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.