Alerta meteo! ANM anunta cod Portocaliu si Galben de viscol. Zonele afectate

ANM a emis mai multe avertizari de vreme severa, un cod galben de vant in Dobrogea, estul Munteniei, Moldova, valabil pana marti seara, dar si un cod portocaliu de viscol la altitudini de peste 1.600 de metri in Carpatii Meridionali si de Curbura.

Astfel, codul galben de vant este valabil marti, de la ora 11 pana la ora 20.

In perioada respectiva, in Dobrogea, estul Munteniei si in Moldova, vantul va avea intensificari cu rafale de 55…65 km/h si pe suprafete restranse de peste 70 km/h. In Carpatii Meridionali si de Curbura, rafalele vor depasi 70…80 km/h.

De asemenea, intensificari ale vantului cu viteze in general de 50…55 km/h, vor fi pe alocuri si in restul teritoriului, dar mai ales in centru si sud-vest.

ANM a emis si un cod portocaliu de viscol puternic la altitudini de peste 1.600 de metri, in Carpatii Meridionali si de Curbura, valabil tot marti, intre orele 11 – 20.

De asemenea, incepand de marti seara, de la ora 20, pana miercuri, la ora 18, este in vigoarea cod galben.

In intervalul mentionat, in Carpatii Meridionali si de Curbura vantul va avea intensificari, cu viteze de peste 70…80 km/h. La altitudini de peste 1600 m, rafalele vor depasi 100 km/h si va fi viscol, iar vizibilitatea scazuta.

In estul tarii, pe parcursul zilei de miercuri, local vantul va avea intensificari, cu viteze in general de 50…55 km/h.

Infotrafic: Ninsoare abundenta in Brasov, Covasna, Prahova si Vrancea

Centrul Infotrafic a transmis, marti dimineata, ca, din cauza ninsorii abundente si a viscolului, circulatia rutiera este oprita pe DN 67C, intre localitatile Novaci si Ranca, pe tronsonul kilometric 16-34+800 de metri. Se actioneaza pentru deszapezire.

Se circula in conditii de iarna, fiind ninsoare abundenta, in judetele Brasov (DN 1 Predeal), Covasna (DN 11 Bretcu-Oituz), Prahova (DN 1 Azuga si Busteni) si Vrancea (DN 2D Tulnici – limita cu jud. Covasna). Se actioneaza pentru deszapezire.

De asemenea, se circula in conditii de iarna, fara restrictii de trafic si cu ninsoare slaba, in judetele Bihor (DN 75 Vartop-Nucet), Bistrita-Nasaud (DN 17 Pasul Tihuta), Prahova (toate arterele rutiere, cu exceptia DN 1).

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrazile A1 Bucuresti – Pitesti, A1 Sibiu-Deva, A2 Bucuresti – Constanta si A3 Bucuresti-Ploiesti, se circula in conditiile unui carosabil umed, fara precipitatii, cu vizibilitate buna, valori de trafic normale.