Alerta METEO. ANM anunta Cod portocaliu si Cod galben de viscol si ninsori

Alerta METEO. ANM avertizeaza ca duminica si luni, in mai multe zone ale tarii va ninge abundent. Meteorologii au emis avertizari de tipul Cod galben si Cod portocaliu de viscol si ninsori.

Codul portocaliu de ninsori abundente si strat de zapada consistent a intrat in vigoare duminica, la ora 10.00, si va fi valabil pana luni, la ora 15.00. In Muntii Apuseni, in nordul Carpatilor Orientali si in zonele submontane aferente va ninge abundent si se va depune strat consistent de zapada.

Local si temporar vantul va avea intensificari la altitudini mari, cu rafale de peste 70 km/h, va fi viscol, vizibilitate scazuta si zapada troienita, au anuntat specialistii.

Publicitate

Codul galben de ninsori insemnate cantitativ si strat de zapada este valabil in intervalul duminica, ora 18.00-luni, ora 15.00 In Banat, Crisana, Maramures, in cea mai mare parte a Transilvaniei si local in jumatatea de nord a Moldovei va ninge si se va depune strat de zapada cu grosimi in general intre 10 si 20 cm. Pe arii restranse vor fi depuneri de polei, au precizat meteorologii.
Administratia Nationala de Meteorologie a redactat si o atentionare cod galben de ninsori valabila doar duminica, pana la ora 18.00. Potrivit acesteia, in urmatoarele ore, va ninge insemnat cantitativ si se va depune strat de zapada, in Carpatii Occidentali, nordul Carpatilor Orientali, precum si la altitudini mai mari de 1700 m in Carpatii Meridionali, unde vor fi intensificari ale vantului cu rafale de peste 90…100 km/h si viscol.

In judetele Suceava si Neamt vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada in medie de 10…12 cm

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.