Alerta ANM! Meteorologii au schimbat prognoza. Romania, lovita de fenomene extreme

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o noua avertizare cod galben de furtuni, vant puternic si ploi torentiale valabila in 31 de judete din Romania.

Alerta ANM, cod galben de furtuni puternice in Romania. Peste 30 de judete lovite de vijelii, grindina si ploi torentiale

Alerta de intensificari puternice ale vantului si instabilitate atmosferica temporar accentuata a intrat in vigoare astazi si va fi valabila pana la ora 21.00.

In intervalul mentionat, in Moldova, Oltenia, Muntenia, Dobrogea si local in Transilvania, temporar vantul va avea intensificari (viteze la rafala de peste 55…75 km/h si izolat 80 km/h).

Tot in acest zone vor fi perioade cu vijelii, frecvente descarcari electrice, grindina si averse torentiale. Cantitatile de apa vor depasi 20…30 l/mp.

ANM mai anunta ca indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic in sudul Olteniei, sudul si estul Munteniei, vestul Dobrogei si in extremitatea sudica a Moldovei.

Potrivit meteorologilor, sunt vizate de avertizare judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Vaslui, Bacau, Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Constanta, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Dambovita, Teleorman, Arges, Olt, Dolj, Valcea, Gorj, Mehedinti, Caras-Severin, Hunedoara, Sibiu, Brasov, Covasna si Harghita.

ANM, alerta cod galben de vant

O alta avertizare cod galben de vant a fost emisa de ANM pentru miercuri, 22 iunie, de la ora 8.00 la 21.00.

In intervalul mentionat, in judetele Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau si Vaslui, vantul va avea intensificari cu viteze de 55-75 km/h.