Alerta ANM. Meteorologii au anuntat cod galben de ploi torentiale, vijelii si grindina. Zonele vizate

Alerta ANM! Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat cod galben pentru mai multe judete din tara. Potrivit meteorologilor, sunt asteptate ploi torentiale, vijelii si grindina.

ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 14 mai, ora 12 – 15 mai, ora 10

Publicitate

Fenomene vizate: instabilitate atmosferica temporar accentuata

Zone afectate: conform textului si hartii

In intervalul mentionat, in Muntenia, Dobrogea si estul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, ce se va manifesta prin averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului cu viteze de 55….65 km/h si izolat de peste 70…80 km/h, pe alocuri vijelii si grindina. Cantitatile de apa vor depasi 25…35 l/mp.

Judetele vizate sunt Valcea, Olt, Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Buzau, Ialomita, Calarasi, Braila, Tulcea si Constanta. De asemenea, si Bucurestiul se afla sub avertizare.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.