Aceste simptome ale coronavirusului sugereaza ca ati avut deja COVID-19, potrivit unui studiu

COVID-19, boala cauzata de noul coronavirus a prezentat o gama larga de simptome. Un studiu a enumerat recent simptome care ar putea insemna ca ati avut deja COVID-19.

. Despre simptomele COVID-19 s-a vorbit adesea, avand in vedere ca boala si virusul sunt relativ noi

. Noi simptome ale COVID-19 sunt inca raportate din intreaga lume, chiar daca virusul exista de aproape un an

. Iata cateva simptome ale COVID-19 care sugereaza ca este posibil sa fi avut deja COVID-19

COVID-19 a inceput sa se raspandeasca in jurul lumii cam in aceeasi perioada, anul trecut. Virusul si boala fiind noi, oamenii nu stiau prea multe. De fapt, chiar si astazi, cercetatorii spun ca ramane mult mister asupra noului coronavirus si a bolii pe care o provoaca. Cu toate acestea, numarul confirmat de cazuri de COVID din intreaga lume include doar persoanele care s-au testat pentru virus si au dat rezultate pozitive. Motivele testarii includ restrictii de calatorie sau mandate de testare emise de guverne sau aparitia simptomelor comune ale COVID-19.

Cu toate acestea, s-a observat de ceva vreme ca multi pacienti cu COVID-19 tind sa ramana usor simptomatici, sau chiar asimptomatici, ceea ce creste sansele ca ei sa nu se fi testat niciodata. Expertii au sugerat, de asemenea, ca numarul real de infectii cu COVID-19 din intreaga lume poate fi mult mai mare decat cel raportat, scrie timesnownews.com.

Publicitate

Studiul enumera simptomele COVID-19 care sugereaza ca ati avut deja infectia

Sondajele si testele de anticorpi ale populatiei au aratat, de asemenea, ca persoanele care nu au dezvoltat niciodata simptome sau sunt constiente ca sunt expuse la virus au anticorpi COVID-19, sugerand ca au fost infectati. Un studiu a enumerat recent cateva simptome care ar fi putut fi semne ale COVID-19, dar care au fost tratate doar ca probleme generale de sanatate.

Articolul continuă după reclame

Potrivit unui studiu publicat in revista Annals of Clinical and Translational Neurology , cercetatorii au observat 412 pacienti si au constatat ca 82% dintre acestia au raportat probleme neurologice care au durat chiar si dupa ce au fost tratati de virus. Participantii la studiu au raportat, de asemenea, anumite alte simptome care pot indica faptul ca au contractat deja COVID-19.

Dureri musculare – Conform studiului, 44,8% din numarul total de participanti au suferit dureri musculare ca urmare a infectiei cu COVID-19. Durerile musculare sau corporale au fost, de asemenea, listate ca simptom al COVID-19 de catre CDC SUA. Durerile musculare au fost, de asemenea, raportate ca un simptom al COVID, care este o afectiune in care simptomele infectiei persista chiar si dupa ce o persoana a dat rezultate negative la testare.

Dureri de cap – Multi oameni au raportat dureri de cap ca un simptom comun al COVID-19 si a fost, de asemenea, listat de CDC SUA. Au fost raportate dureri de cap persistente la multi participanti la studiu. Sansele sunt ca durerea de cap pe care ati crezut-o ca este din vina vederii slabe sau a timpului stat in fata monitorului, a fost de fapt cauzata de COVID-19.

Confuzie mentala – Confuzia mentala a fost raportata ca un simptom comun al COVID-19 si 31,8% dintre participantii la studiu au experimentat-o. Desi nu a fost listat ca un simptom de catre CDC SUA, multi pacienti cu COVID-19 par sa fi suferit de acest lucru.

Pierderea gustului si a mirosului – Pierderea gustului si a mirosului a fost raportata ca un simptom timpuriu al COVID-19. Desi nu sunt enumerate ca simptome de catre agentiile de sanatate, oamenii din intreaga lume au experimentat acest simptom din cauza covid-19.

Dureri de ochi – Durerile de ochi au fost raportate recent ca un simptom al infectiei COVID-19. Multi oameni care au fost testati pozitiv pentru virus au constatat ca au avut dureri de ochi la debutul bolii. Inainte de astfel de rapoarte, este posibil ca multi oameni sa fi trecut cu vederea acest simptom al COVID.

Publicitate

Author: Doctor Andrei Mihai Laslau

Cine este Andrei Laslău? Andrei Laslău este medic specialist (chirurgie generală). Si-a terminat rezidentiatul la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Ioan” București. A scris inca din timpul facultatii numeroase articole pe teme medicale pentru ziarul “Jurnalul Național” și pentru diverse site-uri. In perioada 2012-2020, pDoctorul Andrei Laslau a fost o prezenta constata in media ( TV, print, radio, web ), cu numeroase aparitii. A fost jurat in emisiunea Mama mea e cea mai buna ( KanalD ). A aparut in nenumarate emisiuni pe teme medicale difuzate de cele mai mari posturi TV din Romania, la ore de maxima audienta – Draga mea prietena, Teo Show, WowBiz – KanalD, Acces direct, Un show pacatos, Agentul Vip, Rai da Buni, Observator Special, Neata cu Razvan si Dani, Star Magazin, Star Matinal, Editiile de Stiri – Antena 1, Antena Stars, Antena 3, ByAlexa – Nasul TV, Vorbeste Lumea, La Maruta – ProTV, CancanTV – Acasa TV, diverse emisiuni ale B1TV, radio – Radio Romania Bucuresti, EuropaFM samd. Doctorul Andrei Laslau a fost supranumit ” Doctorul Oz ” al Romaniei si gestioneaza comunitati social media ce insumeaza peste un milion de urmaritori, conturile lui Social Media – Facebook / Instagram atingand combinat peste 1.5 milioane de oameni zilnic si peste 5 milioane de oameni saptamanal.