Directorul ANM a facut anuntul. Unde vor lovi furtunile

Administratia Nationala de Meteorologie a emis mai multe avertizari meteo de vreme severa imediata, iar autoritatile au trimis inclusiv mesaje RO-Alert .

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anuntat, la Antena 3, unde vor lovi furtunile.

„Vorbim de o atentionare meteorologica de cod galben valabila pentru aproape intreg teritoriul tarii, acolo unde ne asteptam ca pana maine seara, la ora 22.00, perioadele de instabilitate atmosferica sa fie unele accentuate si caracterizate prin averse torentiale cu valori ale cantitatilor de apa care pot cumula peste 25-35 de litri pe metru patrat si izolat chiar 40-50 de litri pe metru patrat.

Publicitate

Vorbim si de intensificari ale vantului cu aspect de vijelie si izolat caderi de grindina, iar pentru sapte judete din partea de sud-vest a tarii vorbim in acelasi timp de o avertizare meteo de cod portocaliu unde valorile cantitatilor de apa pot depasi 70-90 de litri pe metru patrat pe frecvente scurte de timp. Aceste doua atentionari meteo generale, asa cum se intampla, au fost amendat si vor fi, cu siguranta, in continuare amendate prin mesajele de vreme severa imediata de cod portocaliu.

Publicitate

Avem in acest moment sapte avertizari meteo de tip nowcasting de cod portocaliu. Din punct de vedere termic, vorbim de o vreme astazi, care la nivelul intregii tari, va inregistra valori intre 26 pana la cel mult 33 de grade, iar de miercuri valori in crestere, 35 de grade, pragul unei zile de canicula in a doua parte a acestei saptamani”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.

ANM a emis si o avertizare meteo de ploi torentiale si vijelii. Avertizarile sunt in vigoare pana marti la ora 22.00.

Codul portocaliu vizeaza judetele Alba, Hunedoara, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita si partial judetele Mehedinti si Sibiu.

De asemenea, ANM a emis si o avertizare Cod galben care vizeaza restul tarii, cu exceptia judetelor Arad, Timis, Botosani si Iasi.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.