Statiunea din Romania cu cel mai curat aer din Europa. Ce afectiuni se pot trata

Romania are mai multe locuri pitoresti care ne reprezinta. Localizata in depresiunea Soveja, la 82 km de Focsani, Soveja este o statiune turistica si climaterica cu functionare permanenta.

Aceasta este cunoscuta ca avand cel mai ozonat aer din Europa. Are un climat benefic, tonifiant, si izvoare de ape minerale.

Localitatea Soveja sunt este accesibila pe drumul judetean 205F, 57 km din punctul „Tisita” intersectia DN 2 – DN 24, sau 14 km din satul Lepsa situat pe DN 2D, la 74 km de orasul Focsani.

Publicitate

Cel mai ozonat aer din Europa

La fel ca si statiunile Predeal si Busteni, Statiunea Soveja este recomandata celor in cautare de paliative impotriva diverselor afectiuni fizice (probleme ginecologice, ale aparatului locomotor) si psihice (surmenaj intelectual), datorita aerului bogat in ozon (statisticile arata ca aici se gaseste cel mai ozonat aer din Europa) si izvoarelor de ape minerale, sulfuroase, clorurate, hipertone si sodice.

Sunt recomandate turistilor baile cu ape minerale, masajele, gimnastica medicala.

Fiind situata intre paduri de brad si pin, aerul este foarte curat. Turistii pot vedea peisaje superbe, izvoare cu ape minerale, munti si foarte multa verdeata.  Statiuna Soveja este cunoscuta pentru vindecarea bolilor, iar turistii o aleg pentru tratament.

Indicatii terapeutice

Stari de debilitate

Nevroze

Surmenaj fizic si intelectual

Afectiuni profesionale

Afectiuni ginecologice

Resursele de tratament

Instalatii si aparatura medicala adecvate pentru tratarea afectiunilor indicate

Izvoare cu ape minerale

Climat natural tonifiant

Proceduri

Bai cu ape minerale

hidroterapie

masoterapie

electroterapie,

terapie pentru imbunatatirea respiratiei

Clima

Climat specific zonelor subcarpatice, cu aer foarte curat benefic pentru sanatate.

Istoric

In documente avem atestat numele Vrancea din 2 iulie 1431, iar dupa 1918 exista mausolee costruite la Soveja, Marasti, Marasesti si Focsani in memoria eroilor din primul Razboi Mondial.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.