Documentul obligatoriu incepand de de luni, 20 decembrie! Se dau amenzi mari. Cine trebuie sa-l aiba

Documentul obligatoriu incepand de de luni, 20 decembrie! Formularul digital de intrare in Romania, asa-numitul PLF, va putea fi completat online incepand de duminica, 19 decembrie, in cel mult 24 de ore de la sosirea in tara, de catre orice persoana, indiferent de mijlocul de transport cu care calatoreste. Documentul devine obligatoriu de luni, 20 decembrie. Iar cei care nu completeaza digital formularul de localizare a pasagerilor risca amenzi de la doua pana la trei mii de lei.

„Formularul digital de intrare in Romania va putea fi completat doar electronic din aplicatia plf.gov.ro dezvoltata de STS pe baza cerintelor operationale stabilite de autoritatile medicale.

Aplicatia plf.gov.ro va deveni operationala incepand de maine, 19 decembrie, astfel incat cei care vor intra in tara in data de 20 decembrie sa aiba timpul necesar sa completeze formularul.

Publicitate

In acest moment, colegii mei realizeaza ultimele testari de securitate si de performanta iar incepand de maine de pe orice telefon, tableta sau calculator cu conexiune la internet va putea fi accesata aceasta aplicatie.

Formularul cuprinde campuri obligatorii cu privire la identitatea persoanei, mijlocul de transport cu care intra in tara, istoricul de calatorie din ultimele 14 zile, adresa de destinatie si, daca este cazul, datele minorilor care ii insotesc.

Publicitate

Documentul obligatoriu incepand de de luni, 20 decembrie!

Formularul digital este un instrument foarte util, simplu de utilizat de toate persoanele, insa in spate are o serie de interconectari complexe cu sistemul informatic al Politiei de Frontiera, cu aplicatia Corona Forms, care realizeaza managementul persoanelor infectate dar si cu evidenta persoanelor. Din acest motiv le recomandam oamenilor si le reamintim sa completeze toate campurile intr-un mod cat mai corect, pentru ca aplicatia face validari cu bazele de date ale statului si va semnala orice greseala.

Practic, inainte de a sosi in tara, cu cateva ore sau chiar cateva minute, se acceseaza aplicatia plf.gov.ro si se introduce o adresa de email. Mai departe accesam adresa de email, deschidem mesajul si intram in linkul de accesare. Se completeaza similar cu aplicatia de certificat digital si va putea fi folosita foarte usor de orice persoana. Introducem toate campurile obligatorii iar ulterior salvam documentul. Odata salvat, acesta nu mai poate fi editat. Daca doriti sa actualizam datele, va trebui sa completam un nou formular.

Instrumentul digital pe care l-am dezvoltat pentru Ministerul Sanatatii si autoritatile medicale vine in sprijinul acestora pentru realizarea anchetelor epidemiologice”.

Toti cei care intra in tara trebuie sa completeze incepand de luni Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF), cu 24 de ore inainte de sosire. Cine nu il completeaza inainte de a intra in Romania trebuie sa faca acest lucru exclusiv online, in 24 de ore de la sosire, in caz contrar fiind sanctionat cu amenda de 2.000 – 3.000 de lei.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.