Categories: News

Raed Arafat, anunt despre adaposturile antiaeriene din Romania: ”Din pacate, sunt utilizate cu alte scopuri”

Seful DSU, Raed Arafat a declarat ca Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta verifica starea adaposturilor de protectie civila. Secretarul de stat din MAI precizand ca, din pacate, unele adaposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri.

”Eu locuiesc intr-un bloc unde are zona de boxe si adapostul, care e gol, nu e pregatit”, a declarat Raed Arafat la Palatul Victoria.

Seful DSU a mai spus ca, in unele zone se pot rezolva rapid, dar, daca s-au compartimentat in depozite, atunci trebuie ca aceste depozite sa fie modificate si redat spatiului scopul initial.

”Inventarierea exista, o cunoastem, vizita a aratat ca sunt adaposturi la asociatiile de proprietari, la autoritatile locale si un numar de adaposturi care nu au fost predate autoritatilor locale. IGSU lucreaza pentru inventarierea acestora”, a spus secretarul de stat.

Publicitate

Raed Arafat a precizat ca, ”din pacate, unele adaposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri”.

”La noi foarte putin probabil sa fie aceasta nevoie”

”Vor trebui refacute si va trebui redata destinatia lor, se ocupa IGSU”, a spus Arafat, adaugand ca se vor intensifica controalele, pentru a vedea daca se respecta regulile pentru care au fost create si sa ramana functionale, asa cum era destinatia initiala.

Intrebat cate astfel de adaposturi nu mai respecta scopul initial, Raed Arafat a aratat ca nu are acest numar.

”Eu locuiesc intr-un bloc unde are zona de boxe si are si adapostul, care e gol. E adevarat ca nu e pregatit, cu paturi. Trebuie sa existe un minimum necesar, sa fie depozitat acolo, si curatat, pentru ca multe nu sunt curatate pentru a tine oamenii o perioada in ele. La noi foarte putin probabil sa fie aceasta nevoie, dar trebuie sa fim pregatiti, din timp”, a spus el.

Arafat cere asociatiilor de proprietari sa le puna la punct

Raed Arafat a mai afirmat ca, la acest moment, ”apeleaza la asociatiile de proprietari si autoritatile locale sa le puna la punct, chiar daca e un spatiul care va ramane gol, pentrru ca asta este rolul lui, aratand ca aceasta este indicatia si asta face IGSU, controleaza ca aceste adaposturi sa fie goale.

Secretarul de stat a mai spus ca deja s-a demarat controlul, si in unele zone se pot rezolva rapid, dar, daca s-au compartimentat in depozite, atunci trebuie ca aceste depozite sa fie modificate.

Publicitate

Publicitate
Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Recent Posts

Horoscop special cu Neti Sandu. Vesti extraordinare pentru trei zodii

Horoscop 11 mai 2024. Astrologul Neti Sandu a prezentat, la stirileprotv, previziunile astrale pentru ziua…

12 ore ago

Sfatul astrologului Pavel Globa pentru sambata, 11 aprilie 2024. Lei sa isi asculte intuitia, iar Varsatorul sa nu dea sperante nimanui…

Sfatul zilei de sambata. Astrologul Pavel Globa ne ofera horoscopul, dar si sfaturi pentru fiecare…

o zi ago

Veste trista, din pacate. Este vorba despre marele actor Florin Piersic

Ultimele vesti despre starea de sanatate a lui Florin Piersic  care a fost supus unei…

o zi ago

Izvorul Tamaduirii, sarbatoare mare in Saptamana Luminata. Ce sa nu faci niciodata in aceasta zi

Izvorul Tamaduirii 2024. Crestin-ortodocsii sarbatoresc in Vinerea Luminata Izvorul Tamaduirii. Sarbatoarea ii este inchinata Maicii…

o zi ago

Sfatul astrologului Pavel Globa pentru vineri, 10 mai 2024. Se intoarce foaia. Trei zodii trec prin schimbari radicale la inceput de weekend

Sfatul zilei de vineri. Fiecare zi aduce cu sine noi provocari si oportunitati. Iata ce…

2 zile ago

Horoscop cu Neti Sandu. Trei zodii vor straluci si vor avea parte de momente deosebite.

Horoscop 9 mai 2024. Astrologul Neti Sandu a prezentat, la stirileprotv, previziunile astrale pentru ziua…

3 zile ago