Mircea Badea, cuvinte emotionante dupa moartea Reginei Elisabeta a II-a: „Am fost foarte marcat „

Mircea Badea a spus, la Antena 3, ce l-a impresionat profund in ziua in care Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a decedat.

„Eu nu am fost niciodata monarhist, nici nu cred ca devin. Am fost foarte marcat de ce s-a intamplat ieri si intrebandu-ma de ce sunt asa de marcat, nefiind monarhist, raspunsul e simplu. Din punctul meu de vedere, odata cu regina Marii Britanii a disparut o lume, lumea din care facem parte.

Am fost foarte emotionat. Mi-am dat seama ca lumea din care fac si eu parte dispare odata cu Regina Angliei. Era ultimul mare lider mondial cu o aura aproape mistica, in opinia mea, care reprezenta niste valori traditionale si un fel de a fi, punea un nord pe busola intr-un fel in care nu cred ca se va mai intampla.

Publicitate

Articolul continuă după reclame

Adica cred ca o data cu decesul Reginei Angliei clar se marcheaza trecerea la o noua lume, o lume pe care eu nu o intuiesc ca fiind nici pe departe minunata. Foarte important mi s-a parut si m-a emotionat, foarte tare felul in care a fost anuntata moartea Reginei Angliei. Si anume cu aceea foaie A4, simpla, cu un text cu litere mici, banale, negre, cu propozitii simple: „Regina Marii Britanii a decedat in pace. Regele si Regina raman la castel pana a doua zi”

Si au afisat-o la poarta. Evident ca aveau un ceremonial si pentru asta. De ce asa ceva? In fata mortii suntem toti egali. Exact acesta este mesajul foarte profund si mai presus de orice.

La nastere nu suntem toti egali, dar in fata mortii, da. Si atunci nu mai incapea niciun fel de decoratiune, niciun fel de element suplimentar. Pur si simplu s-a intamplat moartea. Ceea ce este de o forta si de o simplitate cumva devastatoare”, a spus Mircea Badea.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.