Mihai Voropchievici. Ce nu trebuie sa faci in Vinerea Mare

Mihai Voropchievici a vorbit, la Antena 3, despre Vinerea Mare.

In aceasta zi se evita sa vopsesti ouale sau sa faci alte treburi in gospodarie. Se spune ca daca coci paine vei arde mainile Maicii Domnului. Trebuie sa eviti sa torci sau sa speli, altfel vei atrage asupra ta mania Sfintei Vineri.

Nu se fac lucrari agricole nici in gospodarii. Nu e indicat nici nici sa semeni, nici sa plantezi pomi. Exista credinta ca acestia nu vor rodi.

Publicitate

Superstitii legate de Vinerea Mare:

– In aceasta zi nu trebuie sa muncesti. Supersitiile spun ca orice treaba vei face in Vinerea Patimilor nu va iesi bine si vei avea parte de un an lipsit de oportunitati. Prin urmare, nu este recomandat sa speli, sa cosi, sa gatesti sau sa faci alte tipuri de treburi, pentru a nu o supara pe Sfanta Vineri.

– Traditiile spun ca nu este bine sa vopsesti ouale in Vinerea Mare Daca n-ai facut acest lucru in Joia Mare, mai poti vopsi ouale doar sambata.

– Conform unor superstitii din trecut, nu este permisa sacrificarea animalelor sau pasarilor in aceasta zi.

– In Vinerea Mare nu ai voie sa mananci urzici, pentru ca Mantuitorul a fost batut cu aceste plante. De asemenea, nu este bine sa consumi otet, pentru ca buzele lui Iisus au fost udate cu otet atunci cand a cerut apa.

– O alta superstitie spune ca nu este bine sa te tunzi in aceasta zi.

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.