Lasata secului 2023. Ce nu trebuie sa iti lipseasca de pe masa de sarbatoare

Lasatul Secului sau Lasata Secului este un moment esential pentru toti crestinii deoarece este momentul ce vesteste inceperea unuia dintre cele mai importante posturi, potrivit Basilica.ro.

Asadar, Lasata Secului este masa imbelsugata de care se bucura crestinii inaintea inceperii Postului Pastelui.

Lasata Secului de carne 2023 pica pe 19 februarie. Iata ce este bine sa pui pe masa de Lasata Secului de carne 2023!

Inainte de inceperea Postului Pastelui, pe data de 19 februarie 2023 va cadea Lasata Secului de carne. Potrivit obiceiului, credinciosii se aduna la masa si se bucura de mancarurile „dulci”, pe care le vor evita in timpul postului.

La masa de Lasata Secului de carne, rudele si prietenii se aduna pentru a se bucura impreuna de ultima zi in care pot consuma carne inainte de Postul Pastelui. Masa trebuie sa fie asezata la rasarit, cu o fata de masa alba si o icoana.

In conformitate cu traditia, la mijlocul mesei de Lasata Secului de carne trebuie sa fie painea si sarea. La masa de Lasata Secului, nu trebuie sa lipseasca branza, carnea, vinul si friptura.

Unele gospodine prefera sa pregateasca la masa de Lasata Secului placinte, gogosi si diferite prajituri. De asemenea, este necesar sa avem pe masa o carafa sau o sticla cu vin.

In dimineata Lasatei Secului de carne, credinciosii beau cateva guri de apa sfanta pe stomacul gol.