Categories: News

Cristian Popescu Piedone, primele declaratii dupa iesirea din inchisoare: „M-am rugat la El, sa faca dreptate. Din pacate am raspuns pentru…”

Cristian Popescu Piedone a iesit din inchisoare si a facut primele declaratii.

”Pierdusem speranta, dar nu pierdusem speranta in Dumnezeu. Am mai spus ca mai sus de aceasta instanta mai exista decat Dumnezeu. M-am rugat la El, sa faca dreptate. Pana la inalta curte nu am avut parte decat de acele culoare, de acei scheleti in dulap. Iata, astazi, justitia prin ICCJ, si nu o spun, exista o speranta in Romania pentru dreptate.

In 30 de ani de administratie sa-mi zica mie cineva ca e fata mare, nu exista. Fiecare cu pacatele lui, din pacate am raspuns pentru pacatele altcuiva. Primul primar al tarii, i-am cerut gratierea lui, nu mie, care a semnat ca primarul. Nu voi cere, si asa statul e dator, mai vin si eu sa-i cer, ce? Voi fi repus in functie, imi voi duce sectorul pana la capat, ma voi gandi ce voi avea de facut in viitorul meu, dar a ma bate cu trecutul imi ard prezentul. Nu am varsta si timpul necesar. Nu stim niciunul dintre noi daca ne sculam, cu ea am intrat cu ea am iesit (n.r. cu o cruce).

Publicitate

Conditiile din inchisoare? Sa stiti, cum am declarat-o ca plec cu onoare, demnitate si curaj si fruntea sus ca stiu ca-s nevinovat. M-am eliberat, nu m-am incarcerat. Conditiile din inchisoare, nu vreau sa ajunga nimeni aici. Esti respectat daca respecti. Am iesit la munca, am cosit, nu am avut probleme, nu am stat cum zic altii. Mi-am luat recompense, m-am dus la cursuri. Am facut cursuri de horticultura, trebuia sa-i invat pe oameni sa planteze si ei plante.

Daca copiii mei erau acolo in acea seara si mureau, sustineam in continuare ca-s nevinovat. Le inteleg furia, ce s-a schimbat pana astazi? Bun, rudele au fost despagubite, banii inlocuiesc un mort, un copil? Nu am nevoie de bani, nu am nevoie sa dau statul in judecata. S-a intamplat, am iesit”, a declarat Piedone.

Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a admis recursul in casatie in dosarul Colectiv. Decizia este definitiva. Acesta se afla in penitenciarul Jilava inca de anul trecut si avea de ispasit o pedeapsa de 4 ani de inchisoare cu executare. Procurorii au concluzionatca fapta nu exista, iar fostul primar a stat degeaba in inchisoare in ultimul an.

Publicitate

Publicitate
Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Recent Posts

Printul Harry, umilit total de Regele Charles. Nimeni nu se astepta la asa ceva

Ducele de Sussex, Printul Harry, a fost "profund socat" de respingerea publica "brutala" si "dureroasa"…

4 ore ago

Se retrage Simona Halep din tenis? Firicel Tomai a dat verdictul: ”Organismul nu-i va da voie sa…”

Initial, Simona Halep a primit o suspendare de patru ani dupa ce a picat testul…

4 ore ago

Florin Piersic, prima declaratie de pe patul de spital: „Sunt undeva departe…”

Florin Piersic se simte din ce in ce mai bine. Actorul a fost reevaluat cardiologic…

5 ore ago

Alina Badic, horoscop pana pe 26 mai 2024: „O configuratie deosebita! Acum ori niciodata”

Astrologul Alina Badic a prezentat la B1 TV, previziunile astrale pentru perioada urmatoare. Sa vedem…

5 ore ago

Horoscop special cu Neti Sandu. A sosit vremea marilor schimbari si a marilor castiguri. Patru zodii isi indeplinesc dorintele

Horoscop 19 mai 2024. Astrologul Neti Sandu a prezentat, la stirileprotv, previziunile astrale pentru finalul…

8 ore ago

Mihai Voropchievici, horoscop pana pe 27 mai 2024. Gemenii scapa de greutati, Racii au mare succes, Balantele au reusite exceptionale

Horoscop pana pe 27 mai 2024. Numerologul Mihai Voropchievici aprezentat, la Antena 3 CNN, previziunile…

20 de ore ago