Ce nu se face de Sanziene, ziua in care se prind vrajile si blestemele

Pe 24 iunie, crestinii sarbatoresc nasterea Sfantului Ioan Botezatorul, zi cunoscuta ca Ziua Sanzienelor. In ziua de Sanziene vrajile, farmecele si blestemele se prind.

In Ardeal, sarbatoarea e cunoscuta sub denumirea de Sanziene, iar in Muntenia si Oltenia se numeste Dragaica.

Ce sa nu faci de Sanziene:

1. Nu uita de persoanele decedate. Este ziua in care rugaciunile pentru cei morti sunt cele mai puternice.

Publicitate

2. Crestinii care se roaga la moastele Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava cred ca vor scapa de necazuri si boli.

3. Traditia spune ca Sanzienele plutesc in aer sau umbla pe pamant in noaptea de 23 spre 24 iunie. Ele impart rod holdelor si le ajuta pe femeile casatorite sa ramana insarcinate.

4. Oamenii strang buchete de sanziene si le impletesc in coronite. Coronitele trebuie aruncate pe acoperisul caselor. Se zice ca omul pe a carei casa se afla o coronita din sanziene va trai mult.

5. De Sanziene nu e bine sa speli haine si nici sa faci curatenie. Muncile facute in casa aduc multe necazuri si primejdii din cele nestiute.

6. Nu e bine sa juri stramb sau sa promiti lucruri de care stii ca nu te poti tine.

7. Nu iesi in padure in noaptea de 23 spre 24 iunie. Ielele pot aparea, iar cei care le vad raman muti sau orbi.

8. Nu este bine sa te rogi pentru necazul altuia sau sa doresti raul cuiva. Se zice ca pedepsele vor fi ingrozitoare si ele vin din partea Diavolului.

9. Nu ai voie sa te certi cu lumea. Cei care se cearta vor avea parte numai de conflicte si boli.

Publicitate

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.