Calin Georgescu, cunoscut lider suveranist si autor al lucrarii „Cumpana Romaniei”, revine in atentia publica cu un mesaj ferm si alarmant pentru sustinatorii sai. Dupa o perioada de tacere cauzata de problemele sale juridice, Georgescu reactioneaza dur in legatura cu un incident grav care vizeaza drepturile sale de autor.
Lucrarea „Cumpana Romaniei”, publicata ilegal de o firma din Romania
Potrivit unei postari recente facute de Calin Georgescu pe pagina sa oficiala de Facebook, cartea sa „Cumpana Romaniei” a fost tiparita si vanduta ilegal, fara consimtamantul autorului. Firma ROLCRIS IMPEX SRL ar fi fost implicata in aceasta actiune considerata de Georgescu drept o „frauda editoriala”.
Georgescu sustine ca versiunea aparuta pe piata este nu doar neautorizata, dar si modificata fata de original, cu date false privind copyright-ul. Autorul isi exprima ferm nemultumirea si avertizeaza ca astfel de fapte reprezinta infractiuni penale conform Legii 8/1996 privind drepturile de autor.
Calin Georgescu rupe tacerea si lanseaza un apel public
Mesajul transmis de Calin Georgescu este clar si adresat atat publicului larg, cat si librariilor, distribuitorilor si platformelor online. Intr-un ton categoric, autorul cere incetarea imediata a distributiei versiunii falsificate si avertizeaza ca raspunderea penala ii poate viza si pe cei care comercializeaza sau promoveaza aceasta editie.
Mesajul integral publicat de Calin Georgescu
In respect fata de cerinta de a pastra textele intacte, redam integral mesajul postat de Calin Georgescu:
„Dragii mei,
Cartea „Cumpana Romaniei” a fost publicata 𝒊𝒍𝒆𝒈𝒂𝒍, fara acordul meu, de catre ROLCRIS IMPEX SRL.
Este tiparita si vanduta fara contract, fara semnatura, cu modificari neautorizate ale continutului si cu date false privind copyright-ul.
Este o frauda editoriala si o incalcare grava a drepturilor de autor.
Potrivit Legii 8/1996, astfel de fapte constituie infractiuni penale si vor fi sanctionate in consecinta.Cumpararea acestei editii falsificate inseamna sustinerea unei infractiuni. Fac un apel public:
– Nu cumparati aceasta carte in editia scoasa de ROLCRIS.
– Nu promovati si nu distribuiti aceasta versiune falsificata.
– Cumpararea acestei editii falsificate inseamna sustinerea unei infractiuni.Catre librarii, distribuitori si platforme online:
– Retrageti imediat de la vanzare aceasta editie neautorizata.
– Incetarea comercializarii este o masura de respect fata de lege si fata de creatia originala.
– Orice distributie continua poate atrage raspundere civila si penala.Am demarat actiuni legale pentru retragerea acestei editii falsificate de pe piata, repararea prejudiciului si tragerea la raspundere penala a celor implicati.
Munca intelectuala merita respect. Frauda nu trebuie tolerata sau rasplatita.
Va multumesc tuturor pentru sprijin”, transmite Calin Georgescu.
Actiuni legale in curs: autorul vrea sa isi apere drepturile
In incheierea mesajului sau, Georgescu confirma ca a initiat demersuri juridice pentru a stopa comercializarea ilegala a lucrarii sale. El cere publicului sa manifeste discernamant si respect pentru munca intelectuala, subliniind ca frauda nu trebuie incurajata, nici prin cumparare, nici prin distributie.
Ce risca cei care vand sau promoveaza versiunea neautorizata?
Potrivit legislatiei in vigoare, in special Legea 8/1996 privind drepturile de autor, comercializarea sau difuzarea unei lucrari fara acordul autorului poate duce la sanctiuni penale si civile. Daca acuzatiile aduse de Georgescu se confirma, cei implicati pot fi trasi la raspundere pentru piraterie intelectuala si falsificare de continut editorial.
Concluzie: o lupta pentru protejarea creatiei
Calin Georgescu se declara hotarat sa duca pana la capat acest demers de aparare a drepturilor sale ca autor. Cazul atrage atentia asupra importantei respectarii proprietatii intelectuale si a combaterii pirateriei editoriale, un fenomen care afecteaza tot mai multi creatori din Romania.