Calendar ortodox 26 martie 2024. Este pomenit Sfantul Arhanghel ce sta langa Tronul lui Dumnezeu si ne scapa de necazuri. Traditia pe care sa nu o incalci sub nicio forma, atrage 5 ani de ghinion

Sfantul Arhanghel Gavriil este pomenit pe 26 martie, dupa Buna Vestire, pe 8 noiembrie, cand sarbatorim Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil si pe 13 iulie, cand facem pomenire de minunile savarsite de Sfantul Arhanghel Gavriil.

Sfantul Arhanghel Gavriil este cel care a adus vestea cea buna Fecioarei Maria; el este cel care a vestit „taina cea din veac ascunsa”; el este vestitorul Intruparii Fiului lui Dumnezeu.

Sfantul Gavriil este unul dintre cei sapte ingeri de mare sfat care stau inaintea Tronului lui Dumnezeu. El s-a infatisat si lui Zaharia, tatal Sfantului Ioan Botezatorul, mai inainte de a se arata Fecioarei Maria. El este trambita ce aduce vestile cele bune ale lui Dumnezeu.

Publicitate

Potrivit unor Sfinti Parinti, tot Sfantul Arhanghel Gavriil este cel care a adus vestea cea buna si Sfintilor Parinti Ioachim si Ana, cum ca vor naste o fata, pe Maica Domnului. Se marturiseste ca tot el este cel care l-a insotit pe Moise, in pustie, atunci cand dreptul a scris Cartea Facerii. Tot el este cel mai de seama dintre toate cetele ingeresti, el stand langa Tronul lui Dumnezeu si ducand omului cele mai mari vesti dumnezeiesti.

Articolul continuă după reclame

Arhanghelul Gavriil, protectorul familiilor

Mai mult de atat, in noul Testament, preotul Zaharia descopera cu ajutorul lui Gavriil nasterea lui Ioan, Botezatorul Domnului.

Pe de alta parte, unele scrieri vechi arata faptul ca Arhanghelul Gavriil este cel care a mutat piatra de pe usa mormantului si a stat deasupra ei cand Domnul nostru Iisus Hristos a inviat.

Ce nu este bine sa faci

Nu este bine sa te certi sau sa barfesti

De aceea, in aceasta zi sfanta nu trebuie sa ne certam sau sa barfim, in caz contrar, vom fi urmariti de ghinion timp de 5 ani.

Nu se munceste

Tot in aceasta zi nu se munceste pentru ca, in caz contrar, persoanele respective se vor chinui inainte sa moara. Nu se spala, nu se coase, nu se fac treburi casnice: curatenie, mancare, calcat, maturat etc.

Troparul Sfantului Arhanghel Gavriil

Mai marele Voievod al Ostilor ceresti, rugamu-te pe tine noi nevrednicii. Ca prin rugaciunile tale sa ne acoperi pe noi, cu acoperamantul aripilor maririi tale celei netrupesti, pazindu-ne pe noi cei ce cadem cu deadinsul si strigam: Izbaveste-ne din nevoi ca un mai mare peste cetele puterilor celor de sus.

 

Publicitate

Author: Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.