Alimentul care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de SF. Nicolae. Asa vei avea noroc tot anul viitor

Pe data de 6 decembrie, crestinii il serbeaza pe Sfantul Nicolae, facatorul de minuni. Aceasta zi vine cu anumite traditii si obiceiuri pastrate din strabuni.

Alimentul care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de SF. Nicolae.

Este una dintre cele mai mari sarbatori din Calendarul Ortodox, notata cu cruce rosie.

Publicitate

Credinciosii obisnuiesc sa mearga la biserica, la primele ore ale diminetii, pentru a participa la Sfanta Liturghie, se roaga, aprind lumanari. In aceasta zi, familia se aseaza la masa, spune o rugaciune catre Sfantul Nicolae, iar gospodina face cruce pe preparatele din peste.

Se spune ca daca ai peste pe masa, Sfantul Nicolae iti va proteja familia de necazuri si iti va aduce bunastare in casa in anul care vine.

Articolul continuă după reclame

Ce se da de pomana de Sfantul Nicolae

In aceasta zi, oamenii obisnuiesc sa dea de pomana diferite obiecte si alimente, pentru rudele care au trecut la cele vesnice.

De oarece aceasta sarbatoarea pica in Postul Craciunului, nu se impart produse care contin oua, lapte sau carne. Astfel, crestinii ortodocsi dau de pomana pachete cu fructe de sezon, covrigi, paine, nuci, dulciuri de post, dar si cate o lumanare aprinsa.

Biserica Ortodoxa a randuit ca in zilele din timpul postului, in care este amintit un sfant mare, sa fie dezlegare la peste, astfel ca de Sfantul Nicolae se da de pomana si preparate din peste.

De asemenea, este bine sa fim milostivi in aceasta perioada, astfel ca orice ajutor este important pentru cei necajiti, chiar si financiar.

In multe zone ale tarii, oamenii aduna jucarii, hainute si dulciuri, pentru copiii din medii defavorizate, pentru cei din spital sau de la centrele de plasament.

Cu ocazia acestei zile, fiecare merita sa se bucure de un dar din partea lui Mos Nicolae.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.