S. N. Lazarev:”Cancerul apare adesea la persoanele care nu stiu sa faca un sacrificiu”

Publicitate

Sergei Nikolaevich Lazarev – O Privire Asupra Iubirii si Sacrificiului

Sergei Nikolaevich Lazarev este un cunoscut autor si terapeut rus, recunoscut pentru lucrarile sale ce abordeaza teme profunde despre spiritualitate, sanatate si autovindecare. Prin intermediul cartilor sale, Lazarev exploreaza relatia intre minte, suflet si corp, aducand in prim-plan idei care ne provoaca sa ne regandim perceptiile asupra sanatatii si relatiilor interumane. In lucrarea sa, „Un remediu pentru toate bolile”, autorul ofera o perspectiva unica despre cum iubirea, sacrificiul si trairile interioare pot influenta starea noastra de bine.

Unul dintre subiectele centrale abordate de Lazarev este importanta sacrificiului si legatura sa cu sanatatea fizica si spirituala. Acesta sustine ca multe dintre bolile fizice, inclusiv cancerul, pot fi asociate cu o lipsa de sacrificiu autentic in viata unei persoane. In continuare, autorul ne indeamna sa intelegem profund ce inseamna sacrificiul si cum influenteaza acest act alegerea noastra spirituala si emotionala.

Publicitate

Cancerul si Sacrificiul: O Lectie de Viata

”Cancerul apare adesea la persoanele care nu stiu sa faca un sacrificiu. Ce este un sacrificiu? Este o pierdere voluntara a ceva, de dragul iubirii. Noi suntem gata sa ne sacrificam timpul, banii, fortele din compasiune, care este apropiata de sentimentul de iubire, din sentimentul de unitate, din dorinta de a ajuta. Disponibilitatea de a face un sacrificiu inseamna disponibilitatea de a ne prejudicia propriul „eu” uman si de a deschide calea catre „eul” Divin.

Sacrificiul ca Act de Autodistrugere pentru Iubire

Un sacrificiu inseamna, intr-o oarecare masura, autodistrugere de dragul iubirii si, atunci cand omul face un sacrificiu, impulsul sau de aspiratie catre Dumnezeu si iubire creste de multe ori. Iar, intrucat Cel de Sus este sursa tuturor lucrurilor – si a sanatatii, si a bunastarii si a fericirii, si a vietii insasi – atunci aspiratia continua catre El ne ajuta sa avem toate aceste lucruri, in cele din urma.

Un Sacrificiu Facut din Egoism

Omul, care este setat pe consum, este egoist, dur, avid la interior, si chiar daca face un sacrificiu, nu il face de dragul iubirii, ci de dragul statutului, de dragul preamaririi de sine. Un astfel de sacrificiu este inutil. Iata de ce Hristos spunea: „Tu, insa, cand faci milostenie, sa nu ştie stanga ta ce face dreapta ta, ca milostenia ta sa fie intr-ascuns; şi Tatal tau, Care vede in ascuns, iţi va rasplati ţie”. Aceasta inseamna ca, atunci cand faceti un sacrificiu, nu se poate sa va mandriti cu acesta nici macar la interior, cand sunteti singuri. In caz contrar, de aici reiese ca faceti un sacrificiu pentru cresterea propriei importante. Dar sacrificiul trebuie facut pentru iubire.

Ce Este Pierderea si Tradarea?

Ce este pierderea, tradarea, inselaciunea? Toate acestea inseamna un sacrificiu fortat, un impuls catre dezvoltare, catre iubire. Cu cat se aprinde iubirea in sufletul unui om atunci cand se confrunta cu orice problema, cu atat el este mai protejat, de sus. Faptele active ale unui om reprezinta o protectie la exterior, dar la interior noi ne protejam cu ajutorul iubirii.

Pericolele Emotiilor si Sentimentelor Negativ

Cele mai periculoase emotii si sentimente au legatura cu cele mai mari pierderi. Daca un om pierde bani, el se intristeaza si se supara pe destin. Dar el intelege ca banii vin si pleaca, de aceea supararea nu patrunde in profunzimea sa.

Daca un om a fost inselat, daca a simtit o naruire a sperantelor, o naruire a viitorului, acest lucru ii va provoca o durere mai puternica, ii va fi mai greu sa suporte o asemenea pierdere. In acest caz, supararea ramane in suflet mai mult timp si patrunde mai adanc in subconstient. Iar daca sentimentele noastre inalte sunt jignite, daca persoana iubita ne-a tradat sau a murit, atunci durerea sufleteasca devine mult mai mare si supararea poate duce la cele mai grave boli.

Despre Suflet si Constient

Eu spun mereu ca trebuie sa incetam sa ne concentram asupra mintii constiente. Aceasta ne ofera o imagine aproximativa a lumii inconjuratoare si, atunci cand ceva nu se incadreaza in ea, apare imediat dorinta de a ne apara si izbucneste agresivitatea. Din acest motiv, un om care traieste prin intermediul mintii constiente este intotdeauna agresiv, indiferent daca doreste acest lucru sau nu.

Sufletul nostru are legatura cu subconstientul. Acesta cunoaste viitorul si este pregatit pentru orice stres. Din acest motiv, omul care traieste prin intermediul sufletului nu este doar mult mai fericit decat cel care traieste prin mintea constienta – el este si mai rezistent.

Plata pentru Fericire

Dar aici exista o nuanta: trebuie sa platim pentru tot. Cand un om traieste prin intermediul sufletului si principalele sale bogatii sunt cele ale sufletului, el trebuie sa le poata pierde. In Biblie se spune ca omul, care a pus ceva mai presus de Dumnezeu, trebuie sa piarda acel lucru. Pentru a trai prin intermediul sufletului, iubirea fata de Dumnezeu trebuie sa fie mult mai intensa decat cea a oamenilor care traiesc doar pentru bani sau pentru viitor.

Mentinerea Iubirii in Fata Pierderilor

Cu cat un om isi poate mentine iubirea in suflet, atunci cand isi pierde valorile sufletului, cu atat el are dreptul sa fie fericit. Dar nu toata lumea intelege acest lucru. Multi fac eforturi sa traiasca prin intermediul sufletului, dar cand incep sa aiba parte de teste legate de durerea sufleteasca, de o jertfa fortata, ei nu pot trece aceste teste.

Despre Autodistrugere si Boala

Daca o emotie agresiva, foarte puternica, s-a format, ulterior, in subconstientul omului, atunci lui ii va fi greu sa revina la prioritatea sufletului. Daca el va incepe sa traiasca din nou prin intermediul sufletului, acestuia i se va activa un mecanism de autodistrugere sau de distrugere a altor persoane si ii va aparea o boala grava.

Crima impotriva Iubirii

Omul, care a comis o crima impotriva iubirii, este nevoit sa traiasca prin intermediul mintii constiente. In cele din urma, agresivitatea acumulata il duce la un nivel si mai scazut – el incepe sa traiasca doar prin interesele corpului. Iar apoi, dupa principiul Sodomei si Gomorei, vine moartea.

Drumul Spre Dumnezeu

Omul, fie se dezvolta, apropiindu-se de Dumnezeu, fie se indeparteaza de El, degradandu-si, treptat, sufletul. La inceput, omul isi pierde bogatia sufletului, apoi bogatia spiritului, care este legata de viitor si, mai departe, el isi pierde sanatatea fizica.”

S.N. Lazarev
Fragment din cartea ”Un remediu pentru toate bolile”

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.