Cum sa desarezi corect branza: Trucuri utile pentru gospodinele din Romania
Branza veche si tare contine, in general, o cantitate semnificativa de sare, pe care trebuie sa o indepartezi inainte de consum. Dar cum faci acest lucru rapid si eficient? Iata un truc simplu, ingenios si la indemana oricarei gospodine, care nu necesita pregatire prealabila.
Cum se desareaza corect branza: Trucul util
Produsele lactate sunt nelipsite de pe mesele romanilor, iar branza este unul dintre cele mai indragite alimente. Fie ca este din lapte de vaca, oaie sau capra, branza este savurata de toti, insa, de multe ori, contine multa sare. Daca vrei sa scapi de excesul de sare, exista o metoda simpla si eficienta.
Publicitate
Trucul care ajuta la desararea branzei vechi si tari consta in taierea acesteia in bucati mici, in functie de cantitatea care va fi consumata. Este bine sa desarezi doar cantitatea pe care o vei utiliza, deoarece sarea ajuta la conservarea produsului. Tot ce trebuie sa faci este sa pui branza in apa rece si sa o lasi cateva ore. Poti lasa branza si peste noapte la frigider.
A doua zi, branza va avea acelasi gust delicios, dar va contine mult mai putina sare. Un alt pont este sa amesteci apa rece cu o cana de lapte dulce si sa lasi branza in acest amestec timp de cateva ore.
De asemenea, branza maturata poate fi desarata si printr-o alta metoda: pune-o intr-un bol cu apa si cateva felii de paine. Acestea trebuie sa acopere complet branza, pentru a absorbi sarea care se dizolva din aceasta. La final, gustul va fi mult mai echilibrat.
Ce spun specialistii despre consumul de branza
„Consumul zilnic de cantitati mici de branza, cum ar fi adaugarea unui pic de feta intr-o salata sau mozzarella intr-un sandwich, este perfect in regula pentru majoritatea oamenilor,” spune Dr. Chris Mohr, consilier in nutritie, citat de Mediafax.
Aceasta nu este singura recomandare a specialistilor, care sugereaza ca oamenii trebuie sa fie atenti la tipurile de branzeturi pe care le aleg pentru a le consuma. Mozzarella si branza cu mucegai contin culturi vii care pot contribui la imbunatatirea florei intestinale.
Pe de alta parte, branza are o densitate calorica ridicata, iar o singura portie de branza tare poate contine aproximativ 120 de calorii. Astfel, este usor sa depasesti portia recomandata. In plus, continutul ridicat de sodiu al branzei poate fi un factor de luat in considerare pentru sanatatea ta.