Calendar ortodox 9 septembrie 2024. Sunt praznuiti cei doi Mari Sfinti Grabnic Ajutatori

Calendar ortodox 9 septembrie 2024. In ziua de 9 septembrie, imediat dupa sarbatoarea Nasterii Maicii Domnului, sunt comemorati Sfintii Ioachim si Ana, parintii Fecioarei Maria. Acesti sfinti sunt considerati mijlocitori rapizi in fata lui Dumnezeu, iar cei care se confrunta cu dificultati in conceperea unui copil sau cu tensiuni in familie isi pot gasi alinarea prin rugaciuni sincere catre ei.

Calendar ortodox 9 septembrie 2024. Cine au fost Sfintii Ioachim si Ana

Sfintii Ioachim si Ana sunt cunoscuti drept parintii Fecioarei Maria. Ioachim provenea din familia regelui David, iar Ana era fiica preotului Matan, conform informatiilor de pe crestinortodox.ro. Cei doi s-au confruntat multi ani cu lipsa copiilor, lucru care i-a facut sa fie priviti cu dispret si judecati de catre comunitatea iudaica, unde se credea ca lipsa urmasilor era un semn al absentei binecuvantarii divine.

Dupa indelungi rugaciuni, Dumnezeu le-a daruit-o pe Fecioara Maria. Ioachim si Ana erau deja inaintati in varsta atunci cand au devenit parinti. Sfantul Ioachim a murit la varsta de 80 de ani, iar Ana a trecut la cele vesnice la 70 de ani, la doi ani dupa sotul ei.

Publicitate

Traditii si obiceiuri de Sfintii si Dreptii Ioachim si Ana

In aceasta zi, nu ai voie sa speli haine pentru ca se considera lipsa de respect fata de mama Sfintei Fecioare Maria. Se spune ca femeile care spala astazi saracesc.

Totodata, se mai spune ca e bine sa cumperi un cadou unui copilas din familie pentru cinstirea Sfintei Ana, protectoarea celor mici si a femeilor insarcinate. Batranii spun ca este bine ca femeile insarcinate sa intre astazi in biserica pentru a avea o sarcina usoara.

De altfel, nu trebuie sa existe suparari intre parinti si copii astazi, pentru ca se spune ca relatia se va raci pentru tot restul vietii.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.