Ce se imparte de Sfanta Maria Mica. Ce trebuie sa dai de pomana pe 8 septembrie

Ce se imparte de Sfanta Maria Mica?

Pe data de 8 septembrie, in fiecare an, Biserica Ortodoxa sarbatoreste Nasterea Maicii Domnului, cunoscuta si sub numele de Sfanta Maria Mica. In aceasta zi, credinciosii ofera de pomana pachete celor sarmani, in amintirea celor dragi care au trecut in nefiinta.

Semnificatia zilei de Sfanta Maria Mica

Ziua de 8 septembrie este de o importanta deosebita pentru credinciosi. Pe langa celebrarea Nasterii Maicii Domnului, multi romani isi serbeaza onomastica, aceasta zi fiind una de bucurie si reflectie spirituala.

Publicitate

O traditie importanta este aceea de a ne aminti de cei care nu mai sunt printre noi. Credinciosii merg la biserica, unde aprind lumanari si se roaga pentru sufletele celor raposati.

Ce se ofera de pomana?

In aceasta zi sfanta, crestinii aduc la biserica roadele toamnei, care sunt sfintite de preot si apoi impartite celor nevoiasi. Este important ca aceste daruri sa fie oferite din inima, fara a fi percepute ca o datorie sau o obligatie.

Traditii si obiceiuri de Sfanta Maria Mica

Se crede ca femeile insarcinate care se roaga la Maica Domnului in aceasta zi vor avea parte de o nastere usoara. De asemenea, cele care isi doresc un copil si se roaga sincer pot fi ascultate. Fetele nemaritate se pot ruga si ele in aceasta zi pentru a-si gasi perechea.

Exista cateva interdictii in ziua Sfintei Maria Mici: nu se spala rufe, nu se calca, nu se munceste in gospodarie sau pe camp, si este interzisa orice activitate ce implica prelucrarea lanii, cusutul sau tricotatul.

De asemenea, nu este permis sa te certi cu nimeni in aceasta zi. Daca exista conflicte, este bine sa te impaci cat mai repede cu acea persoana. Fetele nu au voie sa-si taie parul si sa-l arunce, iar daca adormi in ziua sarbatorii, se spune ca vei fi lipsit de energie tot anul.

Publicitate

Author: Drimboi Andra

Andra este editor al siteului noutati.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.