Mesajul scris de David Popovici la 4 dimineata, dupa ce a castigat medalia olimpica de bronz

David Popovici a castigat medalia de bronz in proba de 100 de metri liber la Jocurile Olimpice de la Paris, miercuri seara tarziu, adaugand aceasta realizare la medalia de aur obtinuta in proba de 200 de metri. Aproape de ora 4 dimineata, inotatorul a postat un mesaj emotionant pe pagina sa de Facebook.

Popovici a incheiat cursa cu un timp de 47,49 secunde, fiind la doar o sutime de secunda in spatele locului doi si cu o sutime inaintea locului patru. Chinezul Pan Zhanle a cucerit aurul si a stabilit un nou record mondial, cu timpul de 46,40 secunde, iar australianul Kyle Chalmers s-a clasat pe locul doi cu 47,48 secunde.

Aceasta a fost ultima proba la care a participat David Popovici la Paris. La nici 20 de ani, el a devenit primul campion olimpic roman la inot in competitiile masculine.

Publicitate

Intr-o postare pe retelele sociale, tarziu in noapte, David a scris: „V-am simtit! Va multumesc! 🇷🇴 Romania 🇷🇴”.

Imediat dupa cursa, sportivul roman a declarat: „A fost o cursa incredibila. Nu conteaza ca nu este aur, este bronz. Este o medalie olimpica! Sunt al treilea cel mai bun din lume la o proba si primul la alta. Sunt extrem de fericit. Si cat de stransa a fost competitia! Locul doi a fost la doar o sutime, iar locul patru, la fel, la o sutime de mine. Asta este frumusetea sportului!”.

David Popovici a fost senzational pe podiumul olimpic de la Paris!

Un gest de fair-play impresionant din partea campionului roman
David Popovici a impresionat din nou la Jocurile Olimpice de la Paris, aratand inca o data ca este unul dintre cei mai buni inotatori din lume.

„Rechinul” a terminat cursa de 100 de metri liber pe locul trei, cu un timp de 47,49 secunde. El a fost extrem de aproape de medalia de argint, pierzand la doar o sutime de secunda in fata lui Kyle Chalmers, care a inregistrat 47,48 secunde.

Locul intai a fost adjudecat de Pan Zhanle din China, care a stabilit un nou record mondial cu timpul sau de 46,40 secunde. Pe locul al patrulea s-a clasat Nandor Nemeth, cu 47,50 secunde, fiind doar la o sutime de medalia de bronz si la doua de argint.

In timpul ceremoniei de premiere, David Popovici, legitimat la CS Dinamo, a demonstrat un spirit sportiv deosebit, aplaudandu-si adversarii de pe primele doua trepte ale podiumului.

Dupa ce a primit medalia, David Popovici a facut un „selfie” alaturi de Pan Zhanle si Kyle Chalmers, aratand ca inotul este mai mult decat o competitie si ca stie sa accepte rezultatele cu gratie.

Imediat dupa ce a iesit din bazin, romanul a avut o reactie de mare campion. „Felicitari chinezului care a spulberat recordul mondial, sigur o sa ne mai intalnim!”, a spus Popovici.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.