Mircea Lucescu, prima declaratie despre preluarea nationalei:” Voi stabili un record mondial”

Mircea Lucescu, unul dintre cei mai de succes antrenori romani, a discutat despre posibilitatea de a prelua conducerea echipei nationale a Romaniei. La 79 de ani, Lucescu a confirmat ca a purtat mai multe conversatii cu Mihai Stoichita, directorul tehnic al Federatiei Romane de Fotbal (FRF), si ca este deschis sa preia postul de selectioner, dupa o absenta de 38 de ani.

Discutiile cu FRF si disponibilitatea lui Lucescu

Lucescu a mentionat ca a avut „vreo patru discutii cu Stoichita” si a lasat sa se inteleaga ca este dispus sa accepte provocarea de a se intoarce la nationala.

„Este adevarat ca am vorbit cu Stoichita, am tot vorbit, cred ca de vreo patru ori pana acum. Ar fi fost bine sa-l convinga pe Edi sa ramana, dar…. Eu am fost mereu dispus sa ajut. Voi stabili un record mondial. Nu cred sa mai existe cineva care sa se intoarca dupa atatia ani la nationala”, a declarat Mircea Lucescu pentru Fanatik.ro.

Publicitate

FRF i-a propus lui Lucescu un contract de doi ani, pana la 81 de ani, care ar include si Campionatul Mondial din 2026, ce va avea loc in Canada, Mexic si Statele Unite. Lucescu, care a antrenat echipe prestigioase precum Inter Milano, Sahtar Donetk, Galatasaray si Besiktas, a discutat oferta cu sotia sa, Nelly, si cu fiul sau, Razvan, inainte de a lua o decizie finala. Raspunsul sau este asteptat de Razvan Burleanu, presedintele FRF, in zilele urmatoare.

Alternativa FRF: Marius Sumudica

In cazul in care Mircea Lucescu nu accepta oferta, FRF are deja un plan de rezerva. Marius Sumudica, un alt antrenor experimentat si discipol al lui Lucescu, este considerat o optiune viabila. Sumudica a avut succes la echipe precum Rapid, unde a lucrat sub indrumarea lui Lucescu si a castigat campionatul, si Astra Giurgiu, cu care a devenit campion al Romaniei.

Gigi Becali, patronul clubului FCSB, a declarat ca il considera pe Sumudica un antrenor capabil sa aduca o noua energie echipei nationale.

„Eu l-as pune pe Sumudica. Dar probabil ca ei, federatia, vor ceva mai titrat. Sa zicem ca Mutu ar fi mai titrat ca si nume. Fara sa se supere Sumi, numele Mutu este mai titrat. Ca antrenor, parerea mea ca este mai expert Sumi. Eu l-as pune pe Sumi. Nu avem jucatori si iti trebuie unul care poate sa inventeze. Sumi e om care poate sa inventeze. Hagi inventa. Ti-am zis cu Hagi”, a declarat Gigi Becali, la FANATIK SUPERLIGA.

Aceasta posibila numire a lui Mircea Lucescu vine intr-un moment delicat pentru echipa nationala a Romaniei, care a trecut prin recente schimbari si provocari. Plecarea lui Edi Iordanescu din functia de selectioner a creat un gol, iar refuzul lui Gheorghe Hagi de a prelua functia a crescut nevoia de a gasi un lider cu experienta si viziune. Lucescu, cu vasta sa experienta internationala si cu succesele sale in cariera de antrenor, este considerat o optiune ideala pentru a revitaliza echipa nationala si a o conduce catre noi succese.

Totusi, decizia finala ii apartine lui Lucescu, care trebuie sa ia in considerare nu doar provocarile profesionale, ci si aspectele personale si de sanatate, avand in vedere varsta sa. Indiferent de rezultatul negocierilor, numirea unui selectioner cu o asemenea experienta ar putea aduce echipei nationale un plus de stabilitate si profesionalism, fiind un pas important in pregatirea pentru competitiile internationale viitoare.

Publicitate

Author: Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.