Categories: News

Specialistul principal in boli infectioase al spitalului Sacco din Milano: „Va sosi o mare epidemie cu germeni multirezistenti”

Alarma a fost data de Massimo Galli, specialist in boli infectioase la spitalul Sacco din Milano, profesor la Universitatea de Stat si presedinte al Societatii italiane de Boli Infectioase si Tropicale, in ajunul Congresului al 19 – lea: „O alta mare epidemie, cauzata de germeni multirezistenti „.

Aceasta groaznica epidemie la care se refera specialistul va fi probabil cauzata de germeni multirezistenti si nu va fi in viitorul indepartat. S-ar putea sa apara la scurt timp dupa ceea ce traim acum.

O lectie de retinut

Publicitate

Dupa cum a raportat , virusologul a subliniat ca epidemia Covid a dat o lectie tuturor, facandu-ne sa intelegem cat de important este sa ai o retea epidemiologica buna. Galli a precizat insa ca in ultimii ani bolile infectioase au suferit  schimbari, in unele structuri spitalicesti figura specialistului in boli infectioase a fost chiar considerata inutila.

Prin urmare, este „oportun ca aceasta epidemie sa ne invete sa mergem exact in directia opusa. Astazi, din pacate, sanatatea publica este intr-o stare semicomatoasa. Devine esentiala, in special pentru anii urmatori, prezenta unei functii de specialitate in fiecare spital, nu numai din punct de vedere strict clinic, ci si din punct de vedere epidemiologic, astfel incat sa existe o posibila detectare precoce a afectiunilor ” , a explicat Galli.

Publicitate

Teribila profetie: „Ce se intampla dupa Covid”

Cunoscutul specialist in boli infectioase a avertizat apoi despre o noua epidemie cauzata de germeni multi-rezistenti care ar putea sa ne loveasca intr-un viitor nu prea indepartat.

„Sper din toata inima ca putem profita de aceasta lectie pentru a ne putea gasi mai pregatiti sa infruntam cealalta mare epidemie care vine. Vorbim despre cea cauzata de germeni multi-rezistenti , care afecteaza atat spitalele, cat si mediile in aer liber, una dintre principalele amenintari ale acestui deceniu. Si, in cele din urma, sper ca vom putea fi mai puternici pentru a face fata bolilor „istorice”, cum ar fi HIV si VHC ”, a spus renumitul virusolog, potrivit Ilgiornale

Prin urmare , desi intreaga lume se confrunta in continuare cu pandemia provocata de Covid, exista acum posibilitatea ca o alta epidemie sa soseasca la scurt timp.

Publicitate

Publicitate
Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Recent Posts

Ce trebuie sa faci in Joia Mare din Saptamana Patimilor ca sa ai noroc mare si sa fii ferit de rele

Joia Mare este una dintre cele mai semnificative zile ale crestinatatii. In seara zilei de…

22 de ore ago

Joia Mare din Saptamana Patimilor. 5 lucruri pe care nu e bine sa le faci in aceasta zi SFANTA

Joia Mare, care se mai numeste Joia Neagra sau Joia Patimilor, e o zi foarta…

o zi ago

Dan Negru, anunt important despre Florin Piersic. Marele actor a fost transportat de urgenta la spital.

Actorul Florin Piersic, internat la Spitalul Militar din Cluj pentru o interventie chirurgicala la picior…

2 zile ago

Rugaciunea din Miercurea Mare. Citeste aceasta rugaciune pentru iertarea pacatelor si pentru mare ajutor in zilele care urmeaza

Citeste rugaciunea din Miercurea Mare pentru a avea parte de iertarea pacatelor. Troparul din Miercurea…

2 zile ago

Sfatul astrologului Pavel Globa pentru marti, 1Mai 2024. Vin schimbari mari pentru zodii

Sfatul zilei de marti. Astrologul Pavel Globa spune ca ziua este potrivita pentru a rezolva…

2 zile ago

Incendiu puternic in Capitala. Se aud explozii

Un incendiu puternic a izbucnit in aceasta seara, la o hala dezafectata pe strada Spicului,…

3 zile ago