Categories: News

Putin a dat ordinul. Liderul Rusiei a semnat decretul: „Vor urma consecinte majore”

Publicitate

Vladimir Putin, presedintele Rusiei a semnat decretul prin care recunoaste independenta regiunilor separatiste Donetk si Lugansk, din estul Ucrainei. Acesta urmeaza sa fie ratificat si de Parlament. Putin a cerut Ucrainei „sa inceteze razboiul” in regiunile separatiste, amenintand cu „consecinte majore”.

Principalele declaratii ale lui Vladimir Putin.

O mare parte din Ucraina a fost creata de Rusia. A fost facuta din parti date de Lenin de la Rusia.

Publicitate

Dupa, inainte si dupa al doilea razboi mondial, Stalin a dat Ucrainei parti din Romania, Polonia si Ungaria.

In 1954 Hrusciov a daruit Crimeea. Asa a fost formata Ucraina.

De ce a trebuit sa transferam teritoriile care au fost parte a Imperiului Rus? De ce a trebuit sa fim asa de generosi? Si dupa aceea sa dam dreptul acestor republici sa plece? E o nebunie.

Acum trebuie sa vorbim deschis si franc.

Nu acuz pe nimeni, atunci era foarte greu, dar trebuie sa stim ca anume asa a fost, dupa actiunile bolsevicilor a aparut Ucraina.

Acum, urmasii au daramat statuile lui Lenin si numesc asta decomunizare.

In 1920 a fost facuta URSS, dar viata a aratat ca nu poti controla asa un teritoriu cu principiile acelea.

Teroarea rosie si dictatura lui Stalin sau colectivizarea au transformat lucrurile astea doar in declaratii.

Stalin, de facto, a pus in practica ideile sale de oranduire in stat, dar nu a modificat constitutia lui Lenin. Parea ca nici nu era nevoie intr-un regim totalitar.

In exterior parea frumos si democratic. E pacat ca principiile pe care a fost facut statul nu au exclus ideile utopice. Liderii partidului erau convinsi ca au format un stat infailibil, dar minciuna acum pare ca ne costa mult.

Bacilul nationalismului doar a asteptat ceasul. Conducerea, in loc sa analizeze clar, din cauza luptei pentru putere in partid, a incurajat nationalismul, a promis lucruri populiste.

Dupa aceea, am mers pe ideea batuta deja de satisfacere a nevoilor nationaliste.

In 1989 a fost semnat documentul fatal. Citez: tarile din uniune au toate drepturile care reies din statutul lor suveran. Fiecare republica si uniune are cetatenia sa, care se rasfrange asupra tuturor cetatenilor ei.

Acum, intrebarea e de ce in acele vremuri tulburi a fost nevoie sa tulburi si mai mult. Soarta URSS a fost decisa cu doi ani inainte.

Destramarea Rusiei istorice, sub numele de URSS, este pe constiinta lor.

Noi am ajutat tarile CSI, inclusiv Ucraina. Din 1991 pana in 2013, Ucraina a castigat 250 de mld de dolari din energia mai ieftina pe care le-am dat-o noi.

Acele credite de 1000 de mld ale URSS au fost platite doar de Rusia.

Ucraina a incalcat lucrurile semnate in 97, a avut cerinte pentru fondul de diamante din afara Ucrainei, mostenirea URSS.

In 2011 aveam schimburi comerciale de 50 mld de dolari, in 2019 avea schimburi mai mici cu toate tarile UE.

Autoritatile Ucrainei au inceput sa construiasca tara negand tot ce ne uneste. Nu ne uimeste ca in Ucraina a crescut numarul nationalistilor si al fascistilor care au pretentii teritoriale fata de Rusia.

Autoritatile de la Kiev se comporta total neceremonios. Ne-au furat gazul si ne-au santajat pentru traniztul gazului.

Trebuie sa intelegem ca Ucraina nu a avut o traditie reala de de statalitate proprie, a copiat modelele altora.

Institutiile politice s-au supus intereselor clanurilor de la putere, neavand legatura cu interesele poporului. Statul s-a preocupat sa pazeasca miliardele de dolari furate de la popor si ascunse in banci europene.

Politicenii au facut politica sub discursul radicalilor, radicalii au devenit tot mai impertinenti si cerintele au crescut si nu le a fost greu sa-si impuna cerintele fata de puterea care era tot mai aplecata catre nationalism.

Nu s-a realizat o statalitate solida. Coruptia, care este o problema pentru multe tari, inclusiv pentru Rusia, in Ucraina mananca toate venele autoritatilor.

Si, in 2014 au dus maidanul pana la lovitura de stat si s-au bucurat de sustinerea vestului. In 2014 costul era de un miliard de dolari pe zi de la ambasada SUA.

Cati oameni nevinovati au murit? Radicalii au organizat o adevarata teroare impotriva jurnalistilor. Au urmat pogromuri si omucideri violente.

Tara este destramata, aprope 6 milioane de ucraineni au fost nevoiti sa plece afara pe locuri de munca necalificate. In pandemie au plecat 60.000 de doctori si asistente.

Oamenii literalmente supravietuiesc.

Asta e pentru ca au bagat in buzunar istoria sovietica si rusa.

Au distrus constructia de nave si aviatie – si cu ele se mandrea intregul URSS. Din 2016, Antonov nu a facut niciun avion.

Infrastructura de transport de gaze facuta de URSS este atat de proasta incat e un adevarat pericol.

Prabusirea economiei ucrainene este acompaniata de o saracie generala si este coordonata de o gramada de consilieri straini. Acestia influenteaza toate domeniile, de la guvernare pana la primarie. Nu exista judecatori independenti. Le-au dat drept strainilor pentru a decide componenta CSM. Biroul anticoruptie, etc sunt coordonate direct de ambasada SUA. Coruptia infloreste la fel.

Ucraina a fost dusa la nivelul de colonie. Si-a pierdut caracterul national si este dusa catre de nationalizarea totala a tarii.

Este deja legea privind popoarele istorice. Le spun ca sunt straini, mai ales rusilor. Le-a fost interzis sa vorbeasca in rusa in scoli si chiar magazine.

Ucraina a pus sanctiuni impotriva propriilor cetateni. Se lupta cu biserica. In Rada este un nou proiect impotriva credinciosilor din patriarhia rusa.

Oamenii din Crimeea au ales sa fie in Rusia.

Ucraina incurajeaza terorismul islamic de acolo. Acest lucru este facut cu ajutorul serviciilor straine.

Ucraina vrea atragerea altor tari in lupta cu noi. Prin noua strategie de aparare, citez: „prin cooperarea cu arena internationala”, pe criteriile conveniente Ucrainei, a implicarii acestora in razii.

Ucraina vrea sa faca arme nucleare. Au rachete sovietice, avioane, vor face mai multe, e doar chestiune de timp.

Ucraina va face asta mai usor decat alte tari, prin ajutor tehnologic din strainatate.

Daca ei vor avea arme nucleare, situatia in Europa si mai ales pentru noi, Rusia se va schimba dramatic.

Doar SUA au trimis in aceste scopuri miliarde de dolari. In ultimele luni e un rau continuu de arme, din 2014 au fost grupuri de lupta NATO.

Armata ucraineana s-a sincronizat total cu NATO si poate fi coordonata din birourile NATO.

A fost adoptata legea pentru permiterea intrarii armatelor straine pe teritoriul ucrainean. Stim ca e vorba de armatele NATO.

Aeroporturile renovate din banii NATO au fost facute pentru transportarea rapida a trupelor NATO. Au facut in Oceacovo si un centru naval SUA.

SUA voiau sa faca la fel si in Crimeea, dar oamenii le-au dat peste cap planurile.

Fiecare tara are dreptul la aliante, fireste, dar in tratatele internationale exista principiul care nu da voie sa-ti faci siguranta nationala in detrimentul sigurantei altor state.

Intrarea Ucrainei in NATO este o amenintare directa pentru Rusia.

Reamintesc, in 2008, i-au invitat pe ei si georgieni in NATO s nu era vointa lor, dar au trebuit sa fie de acord cu partenerul mai mare.

Ne este cunoscuta pozitia SUA, actiunile militare din Donbas nu incurca la intrarea in NATO, daca ei vor invinge coruptia si vor achiesa la principiile NATO.

In 1989, cand se vorbea despre unirea Germaniei, URSS-ului i s-a promis ca NATO nu se va extinde in Est, dar totul a fost un sunet gol.

Au spus ca intrarea tarilor din centrul si nordul Europei in NATO va permite apropierea de Rusia si uitarea trecutului sangeros, dar totul este fix pe dos.

Rusia si-a indeplinit toate promisiunile.

Am propus sa dialogam.

In 2000, in vizita din Moscova, pe Bill Clinton l-am intrebat cum se uita America la primirea Rusiei in NATO. Spun asta pentru prima data. Nu spun care a fost raspunsul, dar a fost respingere.

Nu vreti sa vedeti in noi un prieten si partener, dar de ce ne faceti dusman? Pentru ca ei nu vor sa vada o tara asa mare si puternica ca Rusia.

De aici si propunerile noastre pentru siguranta. Vedem ca mereu am fost mintiti, cu cinci valuri de extindere NATO.

In consecinta, alianta a ajuns la granitele Rusiei. Este motivul crizei de securitate, s-a ajuns la epuizarea increderii.

In Romania si Polonia sunt dislocate scuturile, iar acestea pot tine rachete Tomahawk. In scenariul acesta amenintarile cresc exponential si exista riscul unui atac spontan impotriva noastra, cu rachete indreptate catre dusmanul NATO.

Dusmanul este Rusia, iar platforma de lansare va fi Ucraina. Stramosii nostri n-ar crede daca ar auzi asta.

NATO in Ucraina ar putea controla spatiul nostru pana la Urali.

Daca vor fi rachete balistice in Ucraina, pot distruge toata Rusia europeana. In 4-5 minute rachetele hipersonice ar ajunge in Moscova.

Si-au pus baze si armament scuipand pe ingrijorarile nostre, pe ideea de „cainii latra si caravana trece”. Noi nu putem fi de acord cu asta.

Intelegem preocuparile de securitate. In 2008 am propus intelegerea pentru securitate. Am propus si alte documente, drept raspuns au fost doar multe cuvinte, a aratat ca o tentativa de a duce discutia in alta parte.

Partenerii europeni au libertatea sa aleaga alianta lor.

Iar ne ameninta cu sanctiuni, care oricum vor fi. Motivul pentru ele mereu va fi gasit sau inventat, cu scopul de a frina dezvoltarea Rusiei.

Rusia are dreptul la masuri pentru securitatea proprie.

In legatura cu Donbasul, Kievul nu este interesat in rezolvarea pasnica si vrea blitzkrieg, ca in 2015.

Folosesc artilerie, ucid civili, isi bat joc de batrani si copii.

Nu se intrevede sfarsitul, iar asa-numita lume civilizata se face ca nu vede genocidul la adresa a 4 milioane de oameni.

Oamenii doar lupta pentru traditia si cultura lor.

Nu se mai poate continua cu aceasta tragedie.

Rusia s-a luptat pentru respectarea rezolutiilor ONU, pentru rezolvarea situatiei din Donbas.

Se schimba partide si deputati, dar nu discursul celor care au luat calea violentei si a razboiului.

Cer adoptarea si dupa aceea ratificarea acordului pentru parteneriat si prietenie cu cele doua republici.

Cerem Kievului sa inceteze imediat razboiul, in caz contrar vor urma consecinte majore.

Publicitate
Publicitate
Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Recent Posts

El este fiul lui Calin Georgescu. Are o meserie total diferita de a parintilor lui. Uluitor ce spune despre victoria tatalui sau

Calin Georgescu, lider in primul tur al alegerilor prezidentiale Calin Georgescu a castigat primul tur…

3 ore ago

Viorica Dancila, reactie incredibila dupa dezastrul de la alegeri: „La ordinul lui Ciolacu, m-au tradat”

Viorica Dancila nu a uitat de momentul 2019: ”Demisia, Marcel Ciolacu! A fost artizanul celui…

4 ore ago

PSD, zguduit din temelii dupa rezultatele de la alegerile prezidentiale. Decizie de ultim moment

Decizie soc in PSD. Marcel Ciolacu a anuntat cǎ si-a inaintat demisia de la conducerea…

4 ore ago

Anunt important pentru pensionarii din tara. Cum arata calendarul pensiilor pentru luna decembrie

Platile pensiilor pentru luna decembrie: ce schimbari apar? Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale a anuntat…

5 ore ago

Diana Sosoaca, despre Calin Georgescu: “De vreo 5 ani il cunosc. Intr-adevar, are niste legaturi ciudate. Are o foarte mare sustinere din partea unor puteri ale lumii”

Diana Sosoaca despre Calin Georgescu: „Are niste legaturi ciudate” Europarlamentara Diana Sosoaca a oferit declaratii…

6 ore ago

Calendar alegeri Romania 2024. Pe ce data au loc alegerile prezidentiale, al doilea tur si parlamentare

Calendarul alegerilor din 2024 Alegerile prezidentiale sunt organizate in doua tururi, daca niciunul dintre candidati…

6 ore ago