Dumnezeu ne vorbeste prin natura, prin creatia care ne inconjoara, prin oamenii pe care ii intalnim, prin „coincidentele” care apar in viata noastra, prin implinirile si suferintele pe care le ingaduie cu un anumit scop, prin icoanele care plang si izvorasc tamaduiri.
Biserica de Letca Noua adaposteste una din cele mai cunoscute si indragite icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului din Romania. Prima minune a avut loc aici in anul 2002, cand din ochii Maicii Domnului au inceput sa curga lacrimi… de mir. Din acel moment, viata bisericii s-a intensificat foarte mult.
Au inceput sa se oficieze slujbe zilnic – Sfanta Liturghie dimineata, Acatistul Mantuitorului la ora 18:00, Paraclisul Maicii Domnului la miezul noptii, iar vinerea Sfantul Maslu. Vestea s-a raspandit foarte repede, astfel incat pelerini din toate laturile tarii au venit aici sa vada minunea cu ochii lor, minune care a fost confirmata inclusiv de Patriarhie in anul 2002.
Publicitate
Prin harul Maicii Domnului revarsat asupra acestei icoane si prin puterea rugaciunilor savarsite aici zi de zi, multi bolnavi au inceput sa se tamaduiasca de neputintele lor. S-au vindecat bolnavi de felurite boli si copii neputinciosi, s-au dezlegat cupluri de nerodirea de prunci, s-au linistit inimi zbuciumate.
Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Letca Noua dateaza de circa o suta de ani. Initial a stat in biserica de lemn din cimitir, apoi a fost mutata in Biserica mare din sat, dupa finalizarea picturii.
Mitropolitul Nifon al Tarii Romanesti a zidit aceasta biserica intre anii 1864 si 1867 pe propria sa cheltuiala. Din aceasta pricina, localnicii o numesc „Manastirea lui Nifon”. Astazi, icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului se afla in naosul Bisericii, pe un tetrapod sculptat in lemn. Datorita minunilor care se savarsesc prin credinta celor vin aici, Letca Noua a devenit un loc de pelerinaj cunoscut in toata tara. Dintr-o biserica lipsita de atractivitate, s-a transformat intr-un locas deosebit de frumos in urma lucrarilor de renovare. Curtea este de asemenea extrem de primitoare, cu alei ingrijite, flori si lampioane.
In a treia zi de Craciun, Biserica Ortodoxa il pomeneste pe Sfantul Stefan. Sfantul mucenic…
Calin Georgescu si sotia sa, dezvaluiri emotionante de Craciun Pe 24 decembrie, familia Georgescu a…
A doua zi de Craciun, pe 26 decembrie, are o semnificatie aparte in traditiile romanesti,…
Sfantul Stefan este praznuit de catre Biserica Ortodoxa in fiecare an pe 27 decembrie. Conform…
Romania va experimenta conditii meteorologice atipice intre Craciun si Revelion, un fenomen rar care se…
Aceste zodii se asteapta la schimbari mari si radicale in anul 2025. Progresul financiar il…