Specialista in nutritie, Mihaela Bilic, dezvaluie o serie de mituri despre alimentatie care trebuie demontate. Aceste „legende urbane” sunt de fapt informatii partial intelese si interpretate gresit, ceea ce a dus la formarea unor conceptii eronate despre alimente.
Intr-o postare recenta pe platformele de socializare, medicul nutritionist Mihaela Bilic vorbeste despre alimentele sanatoase care sunt subestimate din cauza unor pareri populare, care ne indeparteaza de solutia problemei si ne afecteaza negativ.
De asemenea, ea a afirmat anterior de mai multe ori ca ceea ce este considerat „prea gras” in alimentatie este, de fapt, necesar pentru organism, dar trebuie sa fie consumat cu moderatie.
Publicitate
Exista o multime de recomandari alimentare care nu au la baza o explicatie stiintifica, ci fac parte mai degraba din categoria legende urbane. Haideti sa lamurim impreuna o parte dintre aceste mituri!
Este adevarat contine colesterol, insa colesterolul din mancare e una si colesterolul din sange e alta. Galbenusul este cea mai hranitoare parte din ou, o esenta de nutrienti de inalta calitate. Nu galbenusul creste colesterolul, ci un ficat bolnav, sedentarismul fumatul si alcoolul.
E drept, insa nu e campioana. Kiwi, papaya si capsunile sunt mai bogate in vitamina C decat citricele. Iar daca vreti un aport consistent de vitamina C atunci mancati legume proaspete, ardei gras rosu, broccoli si patrunjel, ele sunt pe primele locuri in top.
Nu-i adevarat, din contra! Frigul este cel mai sigur agent de conservare pastreaza intacte vitaminele si mineralele din alimente. In plus congelarea se face pe loc, imediat dupa recoltare, ca sa fie evitate pierderile de nutrienti prin depozitare si transport. Avem si avantajul ca legumele congelate sunt deja spalate si curatate, gata de pus in cratita!
Adevarat, doar ca nu e fierul care trebuie. Fierul prezent in produsele vegetale se numeste fier non hemic si este greu de absorbit si de folosit in organism. Daca vreti un fier eficient, atunci consumati produse de origine animala (organe carne rosie peste si fructe de mare) care contin fier hemic.
De acord, daca traim la Polul Nord daca avem o munca fizica la exterior sau locuim intr-o casa neincalzita. In rest, indiferent ca este vara sau iarna, noi tot la 22 °C traim. Avem nevoie de calorii mai multe pentru termogeneza doar in conditii de frig extrem. Din pacate am uitat sa traim in ritm cu natura si nici alimentatia nu mai tine cont de sezon!”, arata medicul nutritionist in postare.
Tragedie in lumea dezvoltatorilor imobiliari din Iasi O veste cutremuratoare a zguduit lumea dezvoltatorilor imobiliari…
Situatia copiilor Adrianei Bahmuteanu dupa decesul lui Silviu Prigoana Baietii Adrianei Bahmuteanu, Eduard si Maximus,…
Traian Basescu despre posibilitatea unui razboi nuclear: „Putin stie ca daca loveste primul, va fi…
Testamentul lui Silviu Prigoana: Detalii despre impartirea averii- Subiect de discutie dupa disparitie Moartea lui…
Dupa trei zile de tacere, Adriana Bahmuteanu a reusit sa vorbeasca cu fiul sau, Maximus,…
Subiectul custodiei copiilor dintre Silviu Prigoana si Adriana Bahmuteanu a generat numeroase controverse de-a lungul…