Categories: News

Meteorologii anunta vreme severa. ANM a emis cod galben de ninsori si vijelii

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, duminica, doua atentionari Cod galben care vizeaza ninsori insemnate in zona de munte si intensificari ale vantului in estul, sud-estul si sud-vestul tarii dar si in zona inalta a Carpatilor Meridionali si de Curbura.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 10 aprilie, ora 11:00 – 11 aprilie, ora 9:00, la munte va ninge, local insemnat cantitativ si se va depune strat de zapada. Vantul va avea intensificari cu viteze mai mari pe creste, unde rafalele vor depasi 90 – 100 km/h, viscolind ninsoarea si spulberand zapada.

In sudul si sud-estul tarii vor fi averse in general moderate cantitativ si local se vor depasi 15 – 20 l/mp. In Transilvania si in zona deluroasa a Moldovei trecator vor fi precipitatii mixte.

Publicitate

De asemenea, pana luni seara la ora 21:00, in estul, sud-estul si sud-vestul tarii, local si temporar vantul va avea intensificari, cu viteze de 55…60 km/h, iar luni, in jumatatea de sud a Moldovei, Dobrogea si estul Munteniei, rafalele vor depasi 70 km/h.

Pe parcursul zilei de luni, in zona inalta a Carpatilor Meridionali si de Curbura, vantul va continua sa sufle tare, cu rafale de peste 90 km/h, iar zapada va fi spulberata.

Judetele marcate cu Cod galben sunt Alba, Arges, Arad, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Braila, Brasov, Buzau, Cluj, Calarasi, Caras-Severin,
Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Gorj, Galati, Hunedoara, Harghita, Ialomita, Iasi, Mehedinti, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu,
Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timis, Valcea, Vrancea si Vaslui.

Vreme se va raci accentuat la Bucuresti, in urmatoarele doua zile

Vremea in Bucuresti va fi inchisa si se va raci accentuat in urmatoarele 24 de ore, temporar va ploua si se vor acumula cantitati de apa in jurul a 15 l/mp, potrivit prognozei speciale pentru Capitala publicate duminica.

Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura va scadea treptat de la 10… 11 grade, pana la 3…4 grade in dimineata zilei de luni.

Pana marti dimineata, vremea se va mentine rece pentru a doua decada a lunii aprilie. Temperatura maxima va fi de 14…15 grade, iar cea
minima va fi de 2…3 grade, mai scazuta in zona periferica, pana la 0 grade unde vor fi conditii de bruma.

Ziua cerul va prezenta innorari si vor mai fi posibile ploi slabe, iar seara si noaptea va deveni mai mult senin. Vantul va sufla slab si
moderat.

De altfel, in urmatoarele doua zile vremea va fi deosebit de rece in toata tara. In regiunile intracarpatice, local in Moldova si in zona subcarpatica a Munteniei si Olteniei temperaturile minime vor fi preponderent negative si se va produce bruma.

Publicitate

Publicitate
Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Recent Posts

ALERTA METEO! Romania, lovita de ploi torentiale, vijelii si grindina

Schimbari drastice ale vremii in zilele urmatoare din cauza ciclonului. Cand va fi lovita Romania…

6 ore ago

Rugaciune catre Sfintii Constantin si Elena. Este grabnic ajutatoare pentru cei care au probleme mari

Biserica Ortodoxa ii sarbatoreste pe 21 mai pe Sfantul Imparat Constantin cel Mare si pe…

7 ore ago

NASA confirma ca Biblia spune adevarul. Ce au descoperit oamenii de stiinta

Astronomii care foloseau telescopul spatial Spitzer de la NASA au cercetat discurile prafuite care inconjoara…

18 ore ago

Sfintii Constantin si Elena 2024. Ce se face pe 20 MAI, in ajun de sarbatoare, pentru sanatate si spor in casa

Sfintii Constantin si Elena 2024. Sarbatoare mare in calendarul ortodox si catolic pe 21 mai.…

o zi ago

Zodia protejata de Sfintii Constantin si Elena. Are succes si noroc cu carul in tot ce-si propune

In perioada urmatoare, mai multe zodii din horoscop vor avea parte de momente de bucurie.…

o zi ago

Sfintii Constantin si Elena, 21 mai 2024. Ce se face in aceasta zi pentru ca sporul sa se adune in casa ta

Sarbatoare mare in calendarul ortodox si catolic pe 21 mai. Biserica Ortodoxa praznuieste in aceasta…

o zi ago