Categories: News

Klaus Iohannis, prima declaratie dupa intalnirea cu seful NATO: „Niciun roman nu trebuie sa se teama”

Romania este foarte bine aparata si niciun roman nu trebuie sa se teama, a declarat Klaus Iohannis, in contextul situatiei de la granita Ucrainei. Presedintele a facut aceasta declaratie in prezenta secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg.

„Vreau sa fiu foarte explicit si foarte clar. Romania este foarte bine aparata si are toate garantiile de securitate. Niciun roman nu trebuie sa se teama, insa trebuie sa stim de unde vine aceasta siguranta a noastra, ce sunt garantiile de securitate. In primul rand, fortele noastre armate care s-au dezvoltat enorm in ultimii ani, sunt foarte bine pregatiti pentru orice scenariu.

In plus, Romania e in alianta NATO, cea mai puternica alianta militara din cate au exista in istorie. Cea mai puternica alianta din cate au exista in istorie. Pentru a veni in sprijinul nostru, iata ca avem acesti militari pe care i-am salutat astazi aici in baza Mihail Kogalniceanu si altii care au venit din state partenere strategice de la alianti pentru a lucra impreuna cu militarii romani. Este evident ca NATO e o alianta pur defensiva.

Publicitate

Nu dorim sa atacam pe nimeni, nu dorim sa invadam pe nimeni, dar dorim sa garantam securitatea statelor noastre si securitatea cetatenilor nostri. Asta facem. Iar daca vorbim despre instalatia de la Deveselu este una pur defensiva. Nu poate fi folosita pentru a ataca pe nimeni. Aceasta retorica pe care o auzim din cand in cand este una falsa”, a spus spresedintele Romaniei, in conferinta de presa sustinuta dupa vizita de la Baza 57 Aeriana de la Mihail Kogalniceanu.

Secretarul general al NATO a precizat ca Rusia este agresorul, iar NATO a demonstrat ca vrea doar sa apere si sa protejeze.

„NATO e o alianta defensiva. Suntem aici pentru a proteja pacea. NATO a demonstrat ca aparam, protejam, dar NATO ramane bineinteles o Alianta defensiva si cand vorbim despre scutul din Romania si acesta este un scut defensiv. Este vorba de amenintari venite fara aiba nicio legatura cu sisteme ofensive la scutul de la Deveselu. E clar ca Rusia este agresorul, Rusia a invadat si a cucerit o parte a unui vecin, a Ucrainei. Au anexat Crimeea si continua sa destabilizeze zona si acum au dus 100.000 militari gata de lupta in zona Ucrainei si continua aceasta escaladare. Deci nu este nicio indoiala ca agresiunea pe care o vedem vine din partea Rusiei si trebuie sa fim siguri ca le oferim sprijinul partenerilor nostri din Ucraina”, a explicat la randul sau Jens Soltenberg.

Publicitate

Publicitate
Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al siteului noutati.info Editor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Recent Posts

Veste trista, din pacate. Este vorba despre marele actor Florin Piersic

Ultimele vesti despre starea de sanatate a lui Florin Piersic  care a fost supus unei…

7 ore ago

Izvorul Tamaduirii, sarbatoare mare in Saptamana Luminata. Ce sa nu faci niciodata in aceasta zi

Izvorul Tamaduirii 2024. Crestin-ortodocsii sarbatoresc in Vinerea Luminata Izvorul Tamaduirii. Sarbatoarea ii este inchinata Maicii…

11 ore ago

Sfatul astrologului Pavel Globa pentru vineri, 10 mai 2024. Se intoarce foaia. Trei zodii trec prin schimbari radicale la inceput de weekend

Sfatul zilei de vineri. Fiecare zi aduce cu sine noi provocari si oportunitati. Iata ce…

o zi ago

Horoscop cu Neti Sandu. Trei zodii vor straluci si vor avea parte de momente deosebite.

Horoscop 9 mai 2024. Astrologul Neti Sandu a prezentat, la stirileprotv, previziunile astrale pentru ziua…

o zi ago

Sfatul astrologului Pavel Globa pentru joi, 9 mai 2024. Trei zodii sunt puse la zid de astre, iar doua primesc daruri ceresti.

Sfatul zilei de Joi. Pentru a obtine rezultatele dorite, nu se poate sta pe loc…

2 zile ago

Horoscop special cu Neti Sandu. Vesti bune pentru patru zodii, totul merge ca pe roate

Horoscop 8 mai 2024. Astrologul Neti Sandu a prezentat la stirileprotv, previziunile astrale pentru ziua…

2 zile ago