Categories: News

Israelul ramane inchis pana cel putin pe 20 februarie

Guvernul israelian a anuntat vineri ca Aeroportul Ben Gurion va ramane inchis pana cel putin pe 20 februarie, deoarece Israelul incearca sa impiedice introducerea de noi variante de coronavirus care au contribuit la ultima crestere neincetata a numarului de cazuri.

Principalul aeroport international din Israel a fost aproape complet inchis din 25 ianuarie, cu exceptia avioanelor de marfa si a avioanelor de urgenta.

Zborurile de plecare in acest timp au fost limitate la cei care calatoresc pentru tratament medical, munca esentiala, proceduri legale, inmormantarea unei rude, cetateni care nu pleaca din tara si cei care calatoresc dintr-o resedinta in alta. Celor care au nevoie sa calatoreasca pentru alte circumstante li sa permis sa isi depuna dosarul la un comitet interministerial pentru examinare, scrie Times of Israel.

In urmatoarele doua saptamani, toate cererile de intrare si iesire vor trebui sa primeasca aprobarea din partea grupului respectiv, care va fi condus de ministrul afacerilor de reglementare Tzachi Hanegbi.

Publicitate

Intrarea va fi acordata si rezidentilor israelieni in al treilea trimestru de sarcina. Ne-cetatenii, inclusiv candidatii la imigratie in asteptare si sportivii profesionisti, care necesita intrare pentru circumstante atenuante, pot face apel la comisia Hanegbi.

Cetatenii care au parasit tara inainte de 25 ianuarie si au ramas blocati in strainatate din cauza inchiderii aproape complete a cerului israelian vor fi, de asemenea, autorizati sa se intoarca in tara  duminica si vor fi transferati imediat la hotelurile de carantina la sosire. Vor ramane acolo timp de doua saptamani, sau zece zile, daca vor da rezultate negative de doua ori.

Guvernul si-a sporit masurile de precautie in ultimele saptamani pentru a preveni izbucnirea pe scara larga a variantelor britanice si sud-africane ale coronavirusului.

In ciuda programului de vaccinare foarte reusit al Israelului si al blocarii pe o luna, numarul de morti a depasit 5.000.

Israelul a fost printre natiunile care s-au aratat entuziaste in ceea ce priveste posibilitatea unui certificat care sa permita calatoriile fara carantina pentru persoanele vaccinate. Dar aparitia noilor variante ale coronavirusului in ultimele saptamani a dus la o schimbare mare in gandirea guvernului.

Principala preocupare a Ministerului Sanatatii este ca vaccinurile nu reusesc sa protejeze oamenii de imbolnavirea cu unele variante – o ingrijorare care nu a fost confirmata definitiv sau respinsa. De asemenea, nu se stie cu certitudine daca persoanele vaccinate pot transporta si transmite virusul, chiar daca nu se imbolnavesc.

„In prezent, cei care se intorc din strainatate si sunt vaccinati, nu sunt obligati sa se izoleze, dar este nevoie de o reexaminare”, a spus Sharon Alroy-Preis, sefa serviciilor de sanatate publica la Ministerul Sanatatii

Publicitate

Publicitate
Drimboi Petre

Petre este editor al siteului noutati.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.

Recent Posts

Acest copil a ajuns cel mai iubit actor in Romania! Nu a terminat niciodata liceul, dar ne-a cucerit pe toti cu talentul sau inegalabil.

Un Destin Impresionant: Copilul din imaginea de mai sus a devenit cel mai iubit actor…

2 ore ago

Manastirea din Romania in care orice dorinta ti se indeplineste. Aici, au loc adevarate miracole

Stiai ca exista un loc in Romania unde oamenii vin pentru a-si indeplini cele mai…

2 ore ago

Sfatul astrologului Pavel Globa pentru vineri, 17 mai 2024. Trei zodii trec prin schimbari incredibile la inceput de weekend

Sfatul zilei de vineri. O zi frumoasa. Astrologul Pavel Globa vede posibilitatea unor schimbari majore…

21 de ore ago

El este preotul din Arges ucis de un tanar de 18 ani fara permis. Doi copii au ramas orfani de tata

Preotul Ilie Geangavelea, in varsta de 44 de ani, din judetul Arges, a fost ucis…

o zi ago

Doliu in Biserica Ortodoxa Romana. Preotul Ilie s-a stins fulgerator la doar 44 de ani.

Preotul Ilie Geangavelea din Costesti, Arges, a murit intr-un accident rutier, iar un coleg de-al…

o zi ago

Horoscop special cu Neti Sandu. Trei zodii sunt pe cai mari. Scapa de greutati si isi schimba destinul.

Horoscop 16 mai 2024. Astrologul Neti Sandu a prezentat, la stirileprotv, previziunile astrale pentru ziua…

o zi ago